RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019

Nieuwe klassementsproeven voor 18e volgepakte Vechtdalrally

Op 18 juni is het eindelijk weer zover, de 18e editie van de Vechtdalrally gaat van start. Ruim twee weken voor de wedstrijd zit de inschrijving al bijna vol. Ruim 70 deelnemers in de rally en 30 in de Historics. Dat beloofd veel spanning en spektakel. De Vechtdalrally is de derde rally dit jaar die mee telt voor het ONRK, dus alle toppers verschijnen aan de start. Een schitterend veld met R5 bolides van onder andere Jim van de Heuvel, Kevin van Deijne, Hans Weijs, Gert Jan Kobus, Bob de Jong, Nick den Braber, Rik Karsten en Martin van Iersel. Ook de nieuwe klassen, met de Renault Clio Rally5 en Toyota GR Yaris, zijn met meerdere auto’s present.

In de Historics starten traditiegetrouw weer schitterende auto’s uit vervlogen tijden, zoals de Lancia Delta HF Integrale, Audi Ur Quatro, Ford Escort Ford Mustang en de Opel Ascona 400. De Historics trekken steeds meer publiek door hun spectaculaire manier van rijden. Voor de meeste Historic rijders is de tijd die ze neerzetten ondergeschikt aan de lol die ze het publiek willen geven en dat beloofd dus mooie doorkomsten.

Nieuwe proeven

Dit jaar bestaat de Vechtdalrally uit vijf verschillende proeven die elk twee keer worden gereden. Er zijn in totaal ruim 125 kilometers op snelheid af te leggen, met daarin flinke stukken onverhard. Dit jaar zelfs drie nieuwe klassementsproeven, waarvan twee in Ommen en één op het industrieterrein Broeklanden in Hardenberg. Hier is ook de service gevestigd. Vanaf het serviceterrein is de proef Broeklanden te zien door het publiek, wat uniek is in de rallysport. In Hardenberg rijden we de proeven Holtheme en Radewijk, waarvan Holtheme alleen al bijna 20 kilometer is!

Het serviceterrein is net als voorgaande jaren gelegen aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg op het bedrijfsterrein van Prima Equipment/Van der Spek Vianen BV.

Gratis toegang

De organisatie van de Vechtdalrally heeft een aantal pijlers die ze belangrijk vindt. Eén daarvan is dat het evenement gratis toegankelijk moet zijn voor het publiek. Dankzij onze sponsoren is dat ook dit jaar weer gelukt. Een andere pijler zijn de goede doelen die de organisatie steunt, zo steunen we het Ronald McDonald huis in Zwolle, de MS Research Stichting, maar ook een aantal plaatselijke goede doelen waar het voornamelijk kinderen met een beperking betreft. Inwoners van Hardenberg, Ommen en Coevorden kunnen zelf voorstellen voor goede doelen doen. Ze proberen we iets terug te doen voor de omgeving die ons ieder jaar gastvrij ontvangt.

De eerste Historic start om 12:16u en daarna start om 13:01u de eerste auto van de reguliere rally. Het service terrein is vanaf 11:00u gratis toegankelijk voor het publiek. Neem voor meer informatie een kijkje op www.vechtdalrally.nl.

bron: Vechtdalrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com