RallyNieuws
Sebastien Ogier -& Julien Ingrassia - Ford Fiesta WRC - Tour de Corse 2018
Sebastien Ogier -& Julien Ingrassia - Ford Fiesta WRC - Tour de Corse 2018

Ogier vliegt en Loeb vliegt eruit tijdens de eerste dag op Corsica

Dag één

Met ruim een halve minuut voorsprong op de Belg Thierry Neuville sloot Sébastien Ogier de eerste dag van de ‘Tour de Corse’ af, de vierde wedstrijd in het FIA WRC af. Derde na de eerste dag is de Ier Kris Meeke. Sébastien Loeb haalde het einde van de dag niet. Hij verdween in een diepe greppel en herstart op zaterdag via het Rally2 systeem.

Klagen

“Ogier is vandaag ongenaakbaar,” zei Kris Meeke, zie zelf problemen kende met zijn intercom van de Citroën C3 WRC, naderhand. “Hij klaagt altijd over zijn startpositie, maar vandaag is hij van een ander niveau.” Zelf leek Ogier ook verbaasd te zijn over zijn riante voorsprong. “Dit had ik niet verwacht maar ik ben er wel blij mee,” aldus de Fransman. “We zijn er echt voor gaan zitten en hebben het naar onze zin gehad.”

Vertrouwen

Jari-Matti Latvala staat na de vier klassementsproeven van de eerste dag op een achtste plaats. “Ik heb geen vertrouwen tijdens het remmen,” laat hij weten. “De auto gaat verder wel erg goed door de bochten.” In de middagservice zijn er wat aanpassingen gedaan aan de Toyota Yaris WRC en die pakten goed uit. Zijn teamgenoot Esapekka Lappi is vooral erg blij aan het eind van de vierde klassementsproef, de proef die hij wist te winnen. “Was iedere proef maar als deze,” zei hij opgetogen aan de finish. Met die winst klom hij twee plaatsen in het algemeen klassement. Toch is het de derde Toyota rijder, Ott Tänak, die uiteindelijk de snelste van het drietal in het algemeen klassement werd.

Rentree

Naast de terugkeer van Sébastien Loeb in een aantal wedstrijden in het WRC, was er nog een grote naam die zijn rentree maakte. Phil Mills neemt de plaats in van Daniel Barritt, de navigator van Elfyn Evans, de tweede rijder van het M-Sport team. Barrit heeft nog tijd nodig om te herstellen van de crash in Mexico. Phil was de vaste navigator van Petter Solberg en het duo werd in 2003 wereldkampioen. Na de eerste dag staat de equipe op een zesde plaats in het algemeen klassement. “Een goed resultaat,” zegt M-Sport baas Malcolm Wilson. “Elfyn en Phil hebben maar enkele uren de tijd gehad om aan elkaar te wennen. Phil behoort tot de ‘gravel-crew’ van Elfyn en kent de notes, maar ik ben er van overtuigd dat het voor hem een schok was in deze nieuwe generatie word rally cars.”

Momentjes

Ook Hyundai i20 WRC rijder Thierry Neuville kan het tempo van Ogier niet bijhouden. “We doen ons best maar hij is gewoon te snel,” zegt de Belg hierover. “We moeten maar proberen de rest achter ons te houden.” Daarmee lijkt hij zich reeds gewonnen te geven. Bij Andreas Mikkelsen ging het niet van een leien dakje. Hij had een aantal momentjes die de nodige tijd hebben gekost en hij staat daardoor op een negende plaats. Teamgenoot Dani Sordo is helemaal niet tevreden met zijn prestaties, ondanks dat hij voor Mikkelsen wist te eindigen. “Ik had in het begin niet voldoende vertrouwen, ondanks dat de auto wel goed was. Ik probeerde in de middag nog wat extra te geven, maar de tijden werden er niet beter op. Vooraan gaat het echt hard maar we proberen voor de zaterdag nog wat snelheid te vinden en hopen in de top vijf te komen.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com