RallyNieuws

Paradigit Rallyteam pakt leiding Nederlands kampioenschap

Het Paradigit Rallyteam reed afgelopen weekend de tweede ronde van het Nationaal Nederlands rallykampioenschap in Sulingen (Duitsland) een goede rally. Arjen de Koning had een gecontroleerde en foutloze wedstrijd en reed naar een mooie vierde plaats algemeen en nam de leiding in het Nederlands kampioenschap. Lange tijd had Piet Van Hoof zicht op de winst, maar een kapotte bougie gooide roet in het eten. Uiteindelijk werd de Wintelrenaar derde algemeen tijdens de Rallye Sulinger Land 2013.

De voortekenen waren goed, afgelopen zaterdag in het Nedersaksische Sulingen, zo’n 200 km van de Nederlandse grens . Een mooie rally met veertien uitdagende proeven, waaronder de roemruchte 20 kilometer lange proef over een oud militair terrein. “We mochten voor de wedstrijd slechts beperkt verkennen, dus de notes waren erg belangrijk”, blikt Van Hoof terug. “Voor ons was het een nieuwe ervaring, we hadden nog nooit daar gereden.”

De Koning kende een vrijwel probleemloze rally. Hij begon rustig aan de wedstrijd om weer een beetje in ritme te komen na zes weken niet te hebben gereden. Door slim en behouden te rijden werden lekke banden voorkomen waar de concurrenten wel veel lek reden. Hierdoor steeg De Koning gestaag verder in het algemeen klassement. Tegen het einde van de rally ging het tempo steeds meer omhoog met een scratch (1e tijd) op de 13e klassementsproef als resultaat. Uiteindelijk eindigde de equipe als vierde algemeen en derde Nederlander . Hiermee is het Paradigit Rallyteam opgestoomd tot de eerste plek in het Nationale Nederlandse Rally Kampioenschap (NNRK).

Piet Van Hoof en navigator Max Jacobs hielden gemengde gevoelens over aan de Duitse rally. “We hadden een paar akkefietjes, waardoor we niet meer mee konden doen voor de winst”, treurde Van Hoof na afloop. Het zat Van Hoof dan ook niet mee in Sulingen. Geruime tijd reed hij nek aan nek met de Duitser Herman Gassner en leek een wedstrijdzege binnen handbereik. Helaas traden er problemen met de koeling van de versnellingsbak op, waardoor Van Hoof achterop raakte. Toen ook een bougie het begaf, zag Van Hoof de winst in rook opgaan. Ruim een minuut tijd werd er verloren, waarna Van Hoof besloot de wedstrijd rustig uit te rijden. Zo konden er toch nog kostbare punten gescoord worden voor het kampioenschap na het uitvallen in de eerste ronde.

Over het algemeen houdt het Paradigit Rallyteam een positief gevoel over aan deze wedstrijd met knappe 3e en 4e plaats van de 138 deelnemers. De Koning: “We nemen kostbare punten mee naar huis en hebben de leiding genomen in het kampioenschap. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.” De volgende wedstrijd voor Paradigit Rallyteam is de thuiswedstrijd: de ELE rally rondom het Brabantse Helmond.