RallyNieuws

Peter van Merksteijn wint Hellendoorn Rally

De overwinnning van de 30e Hellendoorn Rally was voor Peter van Merksteijn jr die een Citroën C4 WRC meenam. De winnaar van vorig jaar, Bernhard ten Brinke, wist de tweede plaats voor zich op te eisen. Jeroen Swaanen reed zich met zijn Subaru Impreza s14 WRC naar een derde plaats algemeen.

Dennis Kuipers viel op het allerlaatste moment toch uit. Na KP 12 was de achterstand op Peter nog slechts 4,7 seconden. Op de proeven daarna liep de achterstand van Dennis behoorlijk op en bij KP 16 vond hij zijn waterloo.

In de groep N4 was de overwinning voor Tonnie van Deijne in de Mitsubishi Lancer EVO X – R4. Bas van Kamperdijk wist met het vorige model van de Lancer EVO X de tweede plek voor zich op te eisen terwijl Bob de Jong de derde plaats, eveneens in een een EVO X, vast te leggen. Erik van Loon, ook ingedeeld in de groep N4, wist zijn Skoda Fabia S2000, uit de stal van Wevers Sport, niet aan de finish te brengen. Op KP8 moesten zij de strijd staken. Op dat moment lagen ze aan de leiding in de groep N4.

Bij de Bio MCN 350Z Challenge was het Theo van den Berg die de eerste plaats behaalde en daarmee ook het kampioenschap wist te winnen. Dirk Garvelink ging als tweede over het finish podium en Dick Bloemendaal liet op de derde plaats Rene Walraven, Jurian van Ruiten en Erwin Klippel achter zich. Antoine Biesheuvel kreeg tijdens de eerste proeven van de rally op vrijdagavond al problemen. Door het publiek kon hij van het onverhard worden geduwd om de weg zo vrij te houden voor achterop komende deelnemers. Op zaterdagmorgen kon hij alsnog zijn weg vervolgen maar op KP9 vond hij definitief zijn Waterloo.

Bij de BMW M3 Compact Cup waren er drie deelnemers die zich hadden ingeschreven. Twee equipes slechts kwamen aan de finish. Wouter Ploeg kwam als eerste over de finish en Richard Huzing legde de tweede plaats in de cup vast. Gerard Haarhuis ging er op KP5, vrijdag avond, af. De wegen van de KP waren spiegelglad. Hulpdiensten die naar de plek van het ongeval reden moesten oppassen niet zelf van de weg te raken.

Bij de 325i Challenge reed Frank Gerritsen naar de eerste plaats in de 325i Challenge. Bjorn Scherff werd tweede op slechts 5.1 seconden en Albert Bouwhuis had een verschil van 11.3 sec..