RallyNieuws
Geert ter Harmsel & Ellen Nijland - Peugeot 206 - GTC Rally 2023
Geert ter Harmsel & Ellen Nijland - Peugeot 206 - GTC Rally 2023

Peugeot 206 Rally Cup naar Hellendoorn voor derde ronde

Op 15 en 16 september staat de Peugeot 206 Rally Cup aan de start van de Eurol Hellendoornrally. In de meest budgetvriendelijke rally-cup van Nederland neemt de spanning toe na de eerste twee verreden wedstrijden in 2023.

Door het wegvallen van de Visual Art Rally werd de Prima-Acon Vechtdalrally de openingswedstrijd van de al sinds 2017 bestaande merkenklasse met uitsluitend Peugeots 206. In de eerste wedstrijd slaagde de teruggekeerde Geert ter Harmsel er in om samen met navigator Alex Eisenberg de overwinning op te eisen. In de GTC Rally, met de roemruchte Nacht van Achtmaal, die als tweede wedstrijd meetelt voor het cup kampioenschap, trok Dylan Teiwes, als vanouds genavigeerd door vader Johan, aan het langste eind.

Dylan Teiwes & Johan Teiwes - Peugeot 206 - GTC Rally 2023
Dylan Teiwes & Johan Teiwes – Peugeot 206 – GTC Rally 2023

In de tot nu toe verreden wedstrijden valt op dat de diverse teams bijzonder aan elkaar gewaagd zijn. Maar liefst vijf verschillende teams hebben al één of meer scratchtijden gereden. Dat betekent dat in de Hellendoornrally een spannende strijd om de overwinning verwacht mag worden waarbij het vooral belangrijk wordt om kampioenschapspunten te scoren.

Afwezig

Wie we niet aan de start zullen zien is routinier Henk Westerbeek. De in de Nacht van Achtmaal opgelopen schade was te groot en momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe carrosserie afkomstig van drievoudig cupkampioen Rudy Schenkeveld die zelf druk doende is om zijn full group A Peugeot 206 rally-klaar te krijgen. Hopelijk zien we het sympathieke team uit Voorschoten in de Rocartech Twente rally weer aan de start verschijnen.

Nieuwe rijder

Opvallende nieuwe naam binnen de Peugeot 206 Rally Cup is de uit Vriezenveen afkomstige Henk Stegehuis. De vader van de dit seizoen debuterende broers Nick en Jack gaat samen met navigator Gerrit Mollink als familieteam met twee auto’s deelnemen in de cup. Mooi om te zien dat Henk, die in de jaren 2008-2010 met een Renault Clio reed, nu opnieuw het rallyvirus te pakken heeft.

Nick Stegehuis & Jack Stegehuis - Peugeot 206 - ELE Rally 2023
Nick Stegehuis & Jack Stegehuis – Peugeot 206 – ELE Rally 2023

Verwachte deelnemers

De Peugeot 206 Rally Cup zal naar verwachting met tussen de tien en vijftien teams aan de start verschijnen. Naast de cup deelnemers staan ook enkele teams met Peugeots 206 die buiten mededinging zullen meestrijden. Het belang van een betaalbare instapklasse wordt hierdoor nog maar weer eens bevestigd.

Wil je meer weten over de leukste en grootste en meest betaalbare rally cup van Nederland ? Kijk dan op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

Bron: Peugeot 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com