RallyNieuws
Jeroen van den Heuvel & Tim Rietveld - Volkswagen Polo GTI R5 - GTC Rally 2019
Jeroen van den Heuvel & Tim Rietveld - Volkswagen Polo GTI R5 - GTC Rally 2019

Podiumplaatsen in druk weekend voor Hans Weijs Motorsport

Hans Weijs Motorsport was afgelopen weekend actief in zowel binnen- als buitenland. Daarbij wisten de door het team geprepareerde auto’s diverse podiumplaatsen te behalen. In totaal werden er maar liefst acht auto’s door de monteurs van het team van Hans Weijs Motorsport onderhouden.

Jeroen van den Heuvel & Tim Rietveld – Volkswagen Polo GTI R5

Jeroen had een afspraak na te komen na een uitspraak die hij vorig jaar deed. Toen reed hij de 0-auto. De afgelopen periode is de Polo van de nodige aanpassingen voorzien en was daardoor weer inzetbaar. Ondanks de geringe rally-ervaring van Jeroen wist hij deze snelle auto snel onder de knie te krijgen en zonder problemen naar de finish te brengen, op een keurige vijfde plaats.

Henk-Peter Meilink & Martin van Thulden – Audi Ur Quattro

Tijdens de Historic Rally was het de equipe Henk-Peter Meilink en Martin van Thulden die de winst in de klasse NL/RC1 behaalden. Op de vrijdagavond werd met het rechter achterwiel nog een paaltje geraakt waardoor het wiel scheef kwam te staan. Het team moest de wedstrijd op dat moment laten voor wat het was en keerde naar het serviceterrein terug. Daar wisten de monteurs van Hans Weijs Motorsport de schade te verhelpen waarna beide mannen op zaterdag hun weg via Rally2 konden vervolgen. Op maar liefst acht van de tien proeven werden top-3 noteringen neergezet.

Henk-Peter Meilink & Martin van Thulden – Audi Ur Quattro- GTC Historic Rally 2019
Henk-Peter Meilink & Martin van Thulden – Audi Ur Quattro- GTC Historic Rally 2019

Janjur Monshouwer & Jeroen Docter – Opel Ascona 400

In de Jumbo Shortrally waren Janjur en Jeroen in een seconden duel verwikkeld met Mark Brands en Roy Vincentie, de uiteindelijke winnaars van de Jumbo Shortrally. Tot en met de vijfde klassementsproef was het stuivertje wisselen. Echter, op de zesde klassementsproef gooide een lekke band roet in het eten. De daardoor opgelopen achterstand konden beide mannen in de resterende twee klassementsproeven niet meer goed maken. Een keurige tweede plaats was hun deel.

Janjur Monshouwer & Jeroen Docter - Opel Ascona 400 - Jumbo Shortrally 2019
Janjur Monshouwer & Jeroen Docter – Opel Ascona 400 – Jumbo Shortrally 2019

Marc de Groot & Jordy de Groot – BMW 130i

In de klasse NL/RGT streden Marc en Jordy met de BMW 130i in de GTC Rally. In deze klasse streden ze in het kader van de 130i Challenge. In deze Challenge werd het duo tweede. In de klasse NL/RGT was ook de Belgische M-Cup ingedeeld en een Nissan 350Z. Ondanks dit geweld was de prima zesde plaats in de klasse NL/RGT hun deel. Even zag het er naar uit dat de finish niet gehaald zou kunnen worden aangezien Marc achterwaarts van de weg raakte. Snel werd door de monteurs van Hans Weijs Motorsport een nieuwe ophanging gemonteerd, waardoor de mannen de wedstrijd konden uitrijden.

Vivienne Weijs & Rijanne Rietveld – BMW 125i

Beide vrouwen reden een constante wedstrijd in de Jumbo Shortrally. Vanaf de zeventiende plaats klom het tweetal op naar een twaalfde plaats algemeen. Op de achtste en laatste klassementsproef van de Jumbo Shortrally wisten Vivienne en Rijanne de achtste tijd neer te zetten.

Marcel Machielsen & Henrico Nijeboer – BMW 325i E30

In de klasse NL/RC3 wist het duo in de Jumbo Shortrally een fraaie tweede plaats te behalen. De samenwerking met zijn navigator Henrico Nijeboer, die reeds een aantal wedstrijden de vaste navigator is van Marcel. De sfeer in de fraaie E30 is uitermate goed en beide mannen hebben weer enorm veel plezier beleefd terwijl de BMW keurig zijn werk deed.

Michiel Kamper & Henk van de Brug – BMW 130i

In de servicetent van Hans Weijs Motorsport staat sinds kort ook de BMW 130i van Michiel Kamper en zijn navigator Henk van de Brug. Het tweetal strijd in de 130i Challenge en kende geen gelukkige start van de wedstrijd. Ze braken op de beruchte klassementsproef bij Achtmaal, met de bijnaam ‘De Hel’ een aandrijfas. Terugkomend op de service wisten de monteurs van Hans Weijs Motorsport dit euvel te verhelpen zodat Michiel en Henk op zaterdag via het Rally2 systeem alsnog de wedstrijd konden vervolgen.

Sebastian von Gartzen & Björn Svensson – Ford Fiesta R5

In de Duitse Hochtaunus Rallye wist de jonge Sebastian von Gartzen de Hochtaunus Rally te winnen. Op het circuit rijdt hij met een Porsche 911 GT3, maar wanneer hij een rally rijdt, kiest hij voor de Ford Fiesta R5 van Hans Weijs Motorsport.

Neste Finland Rally

Volgende week reist het team af naar Finland. Daar zal het Michiel Becx ondersteunen die, samen met Sander van Barschot, in de Ford Fiesta R5 deelneemt aan deze negende ronde van het Wereldkampioenschap Rally. Dat betekent dat deze week hard gewerkt zal worden aan het prepareren van de Ford Fiesta R5 om Michiel Becx optimaal te kunnen laten presteren in het WRC.

bron: Hans Weijs Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com