RallyNieuws
Troela
Troela

Psycholoog gezocht

Dames en heren, het is weer wintertijd. De klok is verzet en we leven voor een aantal maanden weer in een andere tijd. Volgend voorjaar gaan we gewoon weer aan de klok morrelen en de tijd veranderen. Maar of dit nog lang gaat duren is niet duidelijk. De discussie is gaande om het schuiven met de tijd af te schaffen. Voor sommige mensen, inclusief ondergetekende, betekent het geschuif dat ze weer een hele tijd een jetlag hebben, en dat twee keer per jaar. Anderen merken niets van de tijdsverschuiving, het is toch maar een uurtje?

Wintertijd betekent ook winterstop in de rallysport. Rallyauto’s verdwijnen in garages, loodsen, schuren of in elk bouwsel waar een auto inpast. Teams gaan bezig met de plannen voor het volgende jaar, auto’s worden gedemonteerd, schoongemaakt, verbeterd en weer in elkaar geknutseld. Daarna worden er auto’s verkocht en gekocht. Helmen worden aan de wilgen gehangen of juist uit de wilgen gehaald en opnieuw opgezet. Er worden zelfs helmen gekocht om te debuteren in de mooiste sport ter wereld.

Laatst kreeg ik een uitnodiging om eens langs te komen in een bouwsel met een rallyauto erin. Ik nam de uitnodiging graag aan. Toen ik door de deur stapte, waande ik mij even in een soort rallyhemel. Er stonden diverse rallyauto’s van het juiste merk en ook een aantal niet te versmaden straatauto’s. Verder was de plek gezellig ingericht met een fijne luie bank, vitrines met rallyschaalmodellen, rallyfoto’s aan de muur, een wall of fame met rallyschilden en nog een wall of fame met een aanzienlijke hoeveelheid rallybekers. En er stond een heuse simulator. Ik hoorde een van de aanwezigen zeggen dat dit een mancave was.

Een mancave, ik wist vaag wat dat was. Ik heb het voor de zekerheid nog even nagezocht en het is een plek waar mannen hun hobby uitoefenen. De mancave waar ik mij in bevond, was duidelijk ingericht voor de hobby rallysport. Ik had mij het nooit gerealiseerd maar er zijn vast veel meer mancaves in rallyland waar, vooral op sleutelavonden en in de wintertijd mannen, bij elkaar komen om vreselijk bezig te zijn met de rallysport. Volgens psychologen schijnt het hebben van en het afzonderen in een mancave ook nog goed voor het huwelijk te zijn!

Mancaves zijn dus bestemd voor mannen, de naam zegt het al. Zouden er ook caves voor vrouwen zijn? Hoe heten die eigenlijk? Womancaves? Sistercaves? Shecaves? Girlcaves? Het blijkt dat girlcaves gewoon bestaan! Ik zie dan iets meer roze in de aankleding, een grote poster van George Clooney, in plaats van een schaars geklede dame, aan de muur waarop hij sensueel drinkt van zijn versgezette nespresso. What else? Of bezondig ik mij nu aan het hebben van vooroordelen? Er zijn vast girlcaves waar de kleur roze verboden is en die geheel in het teken staan van de rallysport. Een mooie plek waar vrouwen hun handen vies maken door aan rallyauto’s te sleutelen. Volgens de eerder genoemde psychologen schijnt dat het hebben van en het afzonderen in een girlcave ook goed is voor het huwelijk!

Nu ik een mancave van binnen heb gezien, lijkt het ook wel iets voor mij. Eerst moet ik een garage vinden. Ik bezit geen rallyauto in de 1 op 1 schaal maar een aantal modellen heb ik wel. Misschien kan ik mijn eigen auto in de garage parkeren. Een loungeset om heerlijk te loungen tijdens de oeverloze gesprekken met andere mannen over de rallysport kan ik kopen bij Leen Bakker. Daarnaast kan ik mijn rally-dvd’s en rallyboeken daar neerzetten in een kast die ik bij dezelfde meubelgigant kan kopen. Het inrichten van een wall of fame wordt wat lastiger. Ik heb een aantal medailles van de avondvierdaagse, zwemdiploma’s, certificaten reddend zwemmen en een aantal vaantjes omdat ik mee heb gedaan aan een sportdag. O, wacht even. Ik heb nog een certificaat van een rijstijlcursus en eentje van mijn deelname aan de Eurocircuit-experience. Ook kan ik nog diverse entreebewijzen van bezochte rally’s ophangen. Maar hoe je het ook wendt of keert, het wordt helaas geen indrukwekkende wall. En ik moet natuurlijk een simulator hebben. Maar het wordt geen hightech installatie met een heuse rallystoel als zetel. Ik moet het doen met een kleine zwart-wit televisie die gekoppeld is aan mij state of the art Playstation 2 met een controller. En natuurlijk een houten keukenstoel waarop ik kan zitten tijdens het spelen van Colin McRae Rally 2.

Bron: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com