RallyNieuws
Geert ter Harmsel - Subaru Impreza WRX

Ik ben nog lang niet klaar!

De tweevoudig winnaar van de 206 Rally Cup heeft zijn twee Peugeots verkocht. Niet omdat hij klaar is met de rallysport, nog lang niet. Geert ter Harmsel is echter een stapje verder gegaan. Van twee aangedreven wielen naar vier aangedreven wielen. Van 125 paardenkrachten naar ongeveer 260 pk’s. Dit jaar komt Geert er echter nog niet mee in actie, hij is nog lang niet klaar.

Japan

De uit Japan geïmporteerde Subaru Impreza WRX uit 1995 wordt, gewoon thuis in de garage, vakkundig uit elkaar gehaald. Een donorauto staat al klaar om o.a. het linkse stuur te leveren. “De Impreza was eigenlijk net pas in Nederland geïmporteerd toen ik hem kocht. Hij is rechts gestuurd en dat bouwen we om naar een links gestuurde versie. Daarnaast moet natuurlijk alles uit die auto voordat de rolkooi er in kan. Dat het nu zo koud is helpt wel om alle bitumen van de bodemplaat te halen. We slaan het er met deze kou zo uit! De body is een Groep-A body, maar we bouwen hem volgens het Groep-N reglement op. Wellicht dat we dan later doorbouwen naar de Groep-A.”

Netjes

Van de Peugeot 206 naar de Subaru Impreza WRX is een hele stap, ook voor de tweevoudig kampioen. “Ik wilde wat meer vermogen en vierwielaandrijving. Competitie zal er voorlopig even niet in zitten. Natuurlijk moet de auto eerst helemaal geprepareerd worden. Dat wil ik wel helemaal netjes en verzorgd doen, geen houtje-touwtje oplossingen. Dat kost tijd en dus zal ik dit jaar niet veel in actie komen.”

Competitie

In de afgelopen twee jaar had Geert de nodige competitie binnen de 206 Rally Cup. “Dat is met deze auto wel anders. Ik verwacht beduidend minder competitie. Geen 10 tot 15 mededingers meer in eenzelfde auto, maar enkelen in een gelijksoortige auto. Dat is ook helemaal niet erg, integendeel! Kan ik mooi in alle rust wennen aan deze nieuwe auto en mijn snelheid opbouwen. Wellicht dat we dan in 2021 weer naar voren kunnen kijken en het mes weer tussen de tanden gaan zetten.”

Agenda

Dat Geert hard werkt aan zijn nieuwe wapen betekent geenszins dat hij dit jaar helemaal niet meer in actie komt. Op de agenda staan nu twee wedstrijden, de Zuiderzee Shortrally en de Visual Art Rally, waarin hij zal gaan navigeren.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com