RallyNieuws
Alex Eisenberg & Jurgen van Hooijdonk - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019
Alex Eisenberg & Jurgen van Hooijdonk - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019

Peugeot 206 Rally Cup start in Vechtdalrally nieuw seizoen

Na de natte Twente Rally eind oktober 2019 werd het stil in rallyland door vooral het coronavirus. Maar de start van het seizoen gaat dan toch plaatsvinden in en rond Hardenberg tijdens de Vechtdalrally. Op zaterdag 19 september vindt de eerste wedstrijd plaats en onder de aantrekkelijke deelnemerslijst met circa 100 teams bevindt zich opnieuw een fors aantal rijders uit de Peugeot 206 Rally Cup.

Andere versnellingsbak

Tenminste 15 teams hebben zich ingeschreven met een Peugeot 206, die in 2020 opnieuw zijn voorzien van de banden van cupsponsor Toyo Tires. Op technisch vlak zijn er in 2020 geen wijzigingen doorgevoerd. Echter, maakt het verplicht gebruiken van een versnellingsbak met kortere eindoverbrenging de rallybeleving alleen maar groter in de grootste rallycup van Nederland.

Nieuwe rijders en nieuwe auto’s

Opvallen om te zien is dat er ook in 2020 nieuwe rijders aan de start verschijnen. Zij maken hun debuut in de rallysport door hun deelname aan de Peugeot 206 Rally Cup. Ook is er sprake van doorstroom doordat bestaande deelnemers uit de 206 Rally Cup een, op papier, snellere auto hebben gebouwd. Zo staan er meerdere 206 RC’s op de startlijst. Voor de rijders uit de cup, die allen met een 1.6 liter motor rijden, In ieder geval een mooie uitdaging om deze RC’s bij te houden. Oud-cupkampioen Geert ter Harmsel verschijnt met een mooie en snelle Subaru Impreza 555 aan de start. De oorspronkelijke doelstelling van de Peugeot 206 Rally Cup, het zorgdragen voor nieuwe rallyrijders, wordt hiermee nog maar eens bevestigd.

Geen kampioenschap

Besloten is om in 2020 geen 206 Rally Cup kampioenschap uit te schrijven. De drie nog te verrijden wedstrijden worden apart verreden zonder dat aan het einde van het seizoen er een kampioen is.

Verlenging overeenkomst met Toyo Tires

In de afgelopen drie seizoenen was Toyo de leverancier voor de banden. Met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding hebben de deelnemers, tegen lage kosten, banden kunnen aanschaffen die tot volle tevredenheid hebben gepresteerd. Voor komend seizoen is Toyo Tires opnieuw verbonden aan de 206 Rally Cup. Hiermee is het bestuur van de 206 Rally Cup bijzonder verheugd. Ook de ondersteuning door Vogelzang Verzekeringen uit Oldenzaal en J&J Techniek uit Almelo wordt vervolgd in 2020 terwijl Autohandel Strijker de aanpassingen in de versnellingsbakken uitvoert.

Voor meer informatie over de 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze facebookpagina.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com