RallyNieuws
Martin Menzing & Wout de Klerk - Opel Adam - Rallye Erzgebirge 2018
Martin Menzing & Wout de Klerk - Opel Adam - Rallye Erzgebirge 2018

Rallysport Utrecht kijkt ondanks problemen tevreden terug op ADMV Rallye Erzgebirge

Stollberg

Afgelopen weekend nam het team van Rallysport Utrecht deel aan de ADMV Rallye Erzgebirge. Dit in het kader van de ADAC Opel Rallye Cup, waarvoor het team zich met twee equipes heeft ingeschreven. Rondom het Duitse plaatse Stollberg, vlakbij de grens met Tsjechië werden, verdeeld over elf klassementsproeven, bijna 128 kilometers op snelheid afgelegd.

Bomen

Donderdagmorgen vroeg vertrok het team met de twee Opels Adam naar Stollberg, waar vrijdagmorgen werd begonnen met de verkenningen. “Het parcours omvat echt alles wat je maar kunt bedenken,” laat Martin na afloop weten. “Hoogteverschillen, alle soorten van ondergronden en nagenoeg geen lange rechte stukken. Dat wordt best wel een uitdagende wedstrijd. Het zijn geen kinderachtige proeven. Zelfs het plaatsje Stollberg wordt hermetisch afgezet omdat daar een proef dwars door de stad gaat.” Vlak voor de wedstrijd moest de organisatie nog sleutelen aan diverse klassementsproeven. Hevige (val-)winden hebben ettelijke bomen vernield. Daarom moesten zo her en der proeven gewijzigd worden omdat de bomen op de weg terecht gekomen waren.

Tevreden

Vrijdagavond gaat de wedstrijd van start. Ernst Kranenburg wordt genavigeerd door Peter van Teunenbroek. Zij weten zich in de Top-10 te handhaven. Martin Menzing en Wout de Klerk moet zich met een dertiende plek tevredenstellen. “Er wordt vooraan enorm hard gereden, dat Ernst zich in de Top-10 kan handhaven is natuurlijk prachtig. Wat betreft mijn eigen prestatie ben ik ook zeker niet ontevreden.”

Ernst Kranenburg & Peter van Teunenbroek - Opel Adam - Rallye Erzgebirge 2018
Ernst Kranenburg & Peter van Teunenbroek – Opel Adam – Rallye Erzgebirge 2018

Kei

Op de zaterdag gaat de wedstrijd verder om de resterende acht klassementsproeven af te werken. Ernst en Peter weten in het klassement naar de negende plaats op te schuiven, maar moeten de strijd na de negende proef staken. “We reden op een kei die op de weg was gekomen. Die konden we niet meer ontwijken en daardoor beschadigden we het oliecarter. Verder rijden is dan geen optie meer en ons restte niets anders dan onze tijdkaart in te leveren,” vertelt Ernst.

Intercom

Bij Martin en Wout verliep de dag ook niet vlekkeloos. “We hadden problemen met de intercom. Ik kon mijn navigator Wout bijna niet horen. Op één proef kon ik hem zelf helemaal niet horen en heb daarom die proef maar op zicht uitgereden. Gelukkig konden we dit tussen twee klassementsproeven oplossen. De snelheid vooraan kunnen we niet helemaal volgen, daar wordt namelijk zo ontzettend hard gereden! Die jongens streven een carrière als professioneel rallyrijder na en hopen zich in de kijker te rijden. Wij vinden het gewoon leuk om deel te nemen en moeten maandagmorgen weer op kantoor verschijnen” relativeert Martin.

Beslist

Het kampioenschap in de ADAC Opel Rallye Cup is, met nog één wedstrijd te gaan, in deze wedstrijd voortijdig beslist. De 20-jarige Zweed Elias Lundberg en zijn navigator David Arhusiander winnen daarmee een stoeltje in het ADAC Opel Rallye Junior Team. Zij zullen in 2019 in het Europese rallykampioenschap uit gaan komen met de Opel Adam R2. Daarmee feliciteren wij hen natuurlijk van harte!

Traditie

De laatste wedstrijd van het seizoen van het team is traditioneel de Twente Rally. Daar zal Ernst echter niet aan de start verschijnen. Andere verplichtingen weerhouden hem er van deel te kunnen nemen. Martin, terzijde gestaan door Wout de Klerk, zal met zijn Opel Adam echter wél acte de préséance geven. Peter van Teunenbroek zal met zijn Peugeot 206 in de 206 Rally Cup starten.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com