RallyNieuws

Rallyteam Just4Fun blijft overeind in nat Kasterlee

Op zondag 31 augustus jl. gingen 86 deelnemers van start voor de 7 klassementsproeven van de Short Rally van Kasterlee (België). Tussen de vele Mitsubishi Evo’s, Subaru Impreza’s, BMW M3’s, Kit Cars en andere rallyauto’s ook drie Nissan’s 350Z.

Al voor de rally, was Radbout door de KNAF gebeld dat hij niet mocht starten in verband met zijn licentie. Gelukkig was Marcel van Elven, een bekende van Henk en Radbout, bereid zijn plaats als navigator over te nemen in de 350Z.

Door de regen op zaterdag lagen de proeven er verraderlijk bij. Vooral klassementsproef 2 (KP2) had slechte stukken onverhard. Henk en Marcel gingen goed van start en zetten op KP1 een 20e tijd neer. Een van de andere 350Z viel uit met technische problemen. De 3 volgende KP’s wisten zij, door strak te sturen en vooral geen fouten te maken, hun positie te verbeteren naar een 18e plaats in het algemeen klassement. De andere 350Z was toch een beetje sneller en stond 11e, maar dat is het verschil tussen een 2e rally of een 6e seizoen met de 350Z.

Tijdens de service tussen KP4 en 5 begon het nog even hard te regenen. De meeste gingen volledig op regenbanden rijden, maar Henk en Marcel bleven op een mix van regen- en intermediate banden staan.

Op KP5 waren de bochten erg glad en uitgereden waardoor ze wat tijd verloren. Maar op KP6 maakten ze dat weer goed, zodat hun 18e plaats niet in gevaar kwam. Met nog 1 klassementsproef te gaan werd alles nog eens uit de kast gehaald. Dit werd beloond met hun snelste tijd op deze proef.

Na de finish van de rally zagen zij later dat hun tijd van KP7 niet goed was verwerkt, wat hun 1 minuut en 8 seconden scheelde. Hierdoor waren zij gezakt van de 18e naar de 24e plaats in het algemeen klassement.

De volgende wedstrijd wordt Unia Schutte JCT Hellendoorn Shortrally op 20 september 2014.