RallyNieuws
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Volkswagen Polo GTI R5 - ADAC Rallye Sulingen 2019
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Volkswagen Polo GTI R5 - ADAC Rallye Sulingen 2019

Riedemann bezorgt Volkswagen eerste overwinning in Duits kampioenschap in Sulingen

Afgelopen zaterdag reed Christiaan Riedemann als eerste over het finishpodium van ‘zijn’ ADAC Rallye ‘Rund um die Sulinger Bärenklaue’. Het was de eerste wedstrijd in het Duits Rally Kampioenschap waarin Volkswagen met de Polo GTI R5 de overwinning behaalde.

Tevreden

Wedstrijdleider Michael Thiesing liet desgevraagd aan RallyNieuws weten erg tevreden te zijn. “Ik ben erg tevreden over hoe de wedstrijd is verlopen,” zegt Thiesing. “Er zijn dit jaar geen bijzondere dingen gebeurd.” Wel moest de proevenchef op de negende klassementsproef uitrukken naar een plek waar het publiek zich niet aan de regels wilde houden. Het dreigement de proef te neutraliseren hielp want daarna deden zich daar geen problemen meer voor.

Scratch

De wedstrijd ging op vrijdagavond van start. In de stromende regen werden de eerste klassementsproeven afgelegd. Daarbij was de scratch op de eerste proef voor Bob de Jong in de Hyundai i20 R5. Riedemann lag toen nog op een vierde plaats. Na de vierde en laatste klassementsproef van de avond was het Christiaan Riedemann die de leiding had overgenomen. Op de zaterdag stond hij deze niet meer af en wist zijn voorsprong op de nummer twee, Skoda rijder Fabian Kreim, tot bijna een halve minuut uit te bouwen. Hermann Gassner jr. voerde op de vrijdagavond kort het klassement aan maar moest zich op de zaterdag tevreden stellen met een derde plaats.

Debuut

Het was niet alleen een debuut-overwinning in Sulingen voor Volkswagen, ook had men het debuut van de Skoda Fabia R5 Evo. Deze auto, uit de stallen van Wevers Sport, werd ingezet door Philip Geipel. Hij werd uiteindelijk vierde met bijna drie minuten achterstand op Riedemann. Een andere Nederlandse inzet was de Volkswagen Polo GTI R5 uit de stallen van Hans Weijs Motorsport. Björn Satorius, die voor het eerst in deze auto zat, reed naar een elfde plaats. Zijn achterstand bedroeg ruim acht minuten.

Nederlands

Bob de Jong voerde na de eerste klassementsproef het klassement aan. Hij eindigde de wedstrijd echter op een zevende plaats. In de strijd om het Open Nederlands Rally Kampioenschap echter ging hij aan de leiding en wist met de bijbehorende punten zijn leiding daarin te verstevigen. Kevin van Deijne eindigde in Sulingen op een achtste plaats en pakte in de strijd om het ONRK de punten van de tweede plaats en wist daarmee ook de tweede plaats in dat kampioenschap te bemachtigen. Derde Nederlander was Robert Kleinlugtenbeld in de Mitsubishi Lancer Evo IV.

Einduitslag

1 Christian Riedemann / Michael Wenzel Volkswagen Polo GTI R5
2 Fabian Kreim / Tobias Braun Skoda Fabia R5
3 Hermann Gassner jr / Ursula Mayrhofer Hyundai i20 R5
   
7 Bob de Jong / Bjorn Degandt Hyundai i20 R5
8 Kevin van Deijne / Hein Verschuuren Skoda Fabia R5
26 Robert Kleinlugtenbeld / Arjan Reefhuis Mitsubishi Lancer Evo IV
31 Marc de Groot / Jordy de Groot BMW 130i
37 Mathijs Elsinga / Jan Kamphuis Peugeot 206
39 Jeroen van Beugen / Bart Woolderink BMW 130i
DNF Thom de Jong / Dinant Klumpers Volvo 240 Turbo
DNF Niels Kroeze / Jeannette Kvick BMW M3 E30

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com