RallyNieuws
Troela
Troela

Slayer of K3?

Hoe lang zit een rallyequipe tijdens een rally eigenlijk in de auto? Ik vroeg het mij laatst gewoon eens af. Na uitgebreide overpeinzingen is dat volgens mij een aanzienlijk aantal uren per rallydag. Natuurlijk is er een klein deel van de tijd dat er echt gereden kan worden. Dan is er focus en geen gelegenheid voor afleiding. Maar naast de uren (minuten?) op snelheid zijn er nog de uren van de verbindingsroutes en de wachttijden her en der. Wat zou een equipe tijdens al die uren (vast geen minuten) doen?

U zult begrijpen dat er in de auto gesproken wordt. Er zijn natuurlijk aanwijzingen over hoe er gereden moet worden maar zoveel zal dat niet zijn. Waar zouden ze het verder over hebben? Over de eventuele kinderen, de hittegolf van afgelopen zomer, het nut van een winterstop in het huidige klimaat, de waterstanden of de laatste film die ze gezien hebben? Misschien zelfs over stikstof, killerclowns of borduurpatronen? Ik heb werkelijk geen idee. Misschien hebben ze elkaar niets te vertellen en heerst er een luide stilte. Lijkt mij saai maar dat kan gebeuren. Dan zou een prettig muziekje wel van pas komen. Maar zoals u weet zit er in een rallyauto in het algemeen geen muziekafspeelapparaat. Maar wat houdt ons tegen om te speculeren over welke muziek er door bepaalde rallydeelnemers wordt gedraaid als zo’n apparaat wel aan boord was?

Van sommige rallymensen weet ik bijna zeker van welke groep ze een cd in de speler zouden schuiven. Dirk de Boer draait natuurlijk de hits van the Drifters, een cd die hij geleend heeft van Alexander Belder. Jasper van den Heuvel lijkt mij een ‘top 40-type’ maar hij zal denk ik van zijn kinderen toch K3 moeten opzetten. Kevin van Deijne plaats ik in de dance hoek. Japanse techno lijkt me wel wat voor hem. Roald Leemans speelt vast vette reggae. Die muziek past prima bij zijn oude sponsor. Ad Smits schijnt een cd met geluiden van zijn rally-Ford af te draaien. Kris Princen lijkt mij een echte progger, net als de schrijver van dit stuk. Road of bones van IQ past perfect in de Skoda/Polo (zoek het nummer eens op op Youtube, uw muziekvoorkeur zal nooit meer hetzelfde zijn). Thom de Jong? Abba natuurlijk, dat Zweedse past wel bij zijn auto. Of kiest hij toch voor dr. Alban of Ace of Base? Meneer Tsjoen schat ik in op Leonard Cohen. En dan Henk Vossen. Gezien zijn leeftijd denk je al snel aan klassieke muziek. Iets van Ravel of Bach? Maar als ik de man zie, dan kan ik nooit geloven dat de leeftijd die hem wordt toegedicht echt klopt. Hij lijkt nog zo jong. Zou hij daarom stiekem een, helemaal niet zo’n oude, rocker zijn? Of misschien zelfs een metalhead? Zou hij dit jaar voor de zoveelste keer naar het Hardrockfestival in Wacken zijn geweest? Wellicht heeft hij zelfs geen concert van de groep Slayer gemist sinds hun oprichting. Als u die groep niet kent, denkt u aan de hardste muziek die u kent. En vermenigvuldig dat met tien. Dan heb je pas echt harde muziek. En dan heb je Slayer. Hun muziek is nog een tandje harder.

Het kenmerk van speculeren is dat het meestal niet leidt tot het vinden van het juiste antwoord. Hoewel mijn voorkeur voor IQ weldegelijk klopt maar dat was dan ook geen speculeren, dat weet ik al heel wat jaren zeker. Zou Dirk wellicht voorzitter van de K3-fanclub zijn? Is Leemans een liefhebber van Bach en Henk eigenlijk de kenner in Nederland van de carnavalsmuziek. Of zijn ze toch allemaal liefhebber van Slayer?

Elke vrijdagavond maakt de oude beheerder van het buurthuis van Duizel in Brabant de deur open en slaakt een zucht. Ze komen weer. Alweer. Vorige week waren ze er ook.
Een voor een arriveren de gasten (rallyrijders en -navigatoren) in hun meer dan gemiddeld snelle straatauto’s. Er wordt weinig gesproken, zelfs niet over de onlangs verreden rally. Ze zijn er tenslotte voor de muziek. Geen pop, geen klassiek, zeker geen dance of reggae. De muziek is van Slayer. Elke vrijdag weer tenzij er een rally gereden moet worden, dat is nog net iets belangrijker. Bijna de hele rallywereld, editie Nederland is aanwezig. Ze laten zich gaan op de zoetgevooisde klanken van Tom Araya en co. De gasten in Duizel headbangen in het buurthuis. Ze genieten. Tegen hun partner zeggen ze dat ze gaan trainen. Thuis wordt Slayer niet gewaardeerd. Thuis worden ze niet begrepen. Maar in Duizel kunnen ze zichzelf zijn, omringd door gelijkgestemden. Na de vrijdagavond zijn ze weer klaar voor de uitdagingen van de komende week en de eventuele aanstaande rally.

Zoals gezegd heb ik geen idee van de muzikale voorkeur van rallyrijdend Nederland. Misschien zit ik er met Slayer helemaal naast en wordt er een heel andere soort muziek gedraaid. Misschien dat Duizel niet elke vrijdagavond op de grondvesten staat te schudden. Tenzij het oeuvre van K3 wel erg hard afgespeeld wordt.

PS. Bij deze wens ik u en de uwen een prachtig, mooi en vooral gezond, extra lang schrikkel(rally)jaar 2020 toe!

bron: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com