RallyNieuws
Troela
Troela

Alle hulp komt van boven

Rallyverhalen, welke rallyfan heeft ze niet? Stoere, spannende, ongeloofwaardige, flauwe of bijzondere verhalen, echt gebeurd bij een bezocht rally. Misschien hebt u er wel zoveel dat u er een boek mee zou kunnen vullen. Maar wie schrijft er nog boeken want wie leest er tegenwoordig eigenlijk nog boeken?

Uiteraard heb ik vele waargebeurde verhalen op mijn eigen grijze harde schijf staan en vond het tijd worden om er eens eentje aan het papier toe te vertrouwen. Bij gebrek aan rally’s tijdens de niet meer bestaande winter en nog wel bestaande rallywinterstop en daardoor ontbrekende actuele inspiratie. Het is een spannend verhaal, licht gedramatiseerd misschien maar 100 % waar gebeurd.

Het zat de bestuurder van de Opel Astra in rallyuitvoering niet mee. Hij nam deel aan een rally in de omgeving van Bocholt. Voor de duidelijkheid, het Belgische Bocholt, bekend van de onverharde wegen die worden bedekt door maaskiezel. Het ging eigenlijk erg goed. Hij reed lekker, reed mooie tijden en was tot nu toe compleet foutloos geweest. Tot dat moment, dat onfortuinlijke moment, dat potentieel kostbare moment. Ook nu, vele jaren later, weet hij nog steeds niet wat er precies misging.

Op een onverhard stuk brak opeens de achterkant van de auto uit. Hij probeerde de auto te contoleren door tegen te sturen maar was net een fractie te laat. Waarschijnlijk omdat hij niet verwacht had dat de auto op dit bijna rechte stuk zou uitbreken. Dat deed hij anders nooit. ‘Er moet iets mis zijn met de ophanging’, flitste door zijn hoofd. De achterkant van de auto ging door met het leven van een eigen leven en gleed stuurloos richting het Belgische decor. De bestuurder was niet bang, maar wel boos dat hij de auto niet had kunnen controleren. Hij keek snel om zich heen. Aan beide kanten van de weg lagen weilanden met gras zonder afzettingen en zonder een vaak aanwezige sloot. De auto zou uiteindelijk tot stilstand komen op het kurkdroge gras en niets kunnen raken. Dit zou in goed Nederlands een sortie zonder erg worden.

Maar aan de linkerkant van de weg in het ruime, groene weiland stond precies 1 betonnen paal in de buurt. Zo eentje van het met een door auto of enig ander vervoermiddel. De bestuurder wist zeker, die paal gaan we missen want welke schrijver van hele slechte B-film scripts zou verzinnen dat ze juist die paal zouden raken. Juist die paal raken en niet doorglijden over al die talloze vierkante meters gras dat zou ook volgens de statistiek zou zo goed als onmogelijk zijn. Maar volgens de regels van dezelfde leer der statistiek niet 100% onmogelijk.

Een seconde of anderhalf later raakte de Opel met de neus vrij hard de paal. De onvergeeflijke paal, omringd door talloze vierkante meters ongevaarlijk graslandschap. Vrijwel direct ontstond er brand onder de motorkap. Het team stapte snel uit en probeerde de vlammen te doven met een brandblusser. Het was echter een ongelijke strijd. De brand was te groot of de inhoud van de blusser te klein, wie zal het zeggen. Maar toen kwam er hulp. De na hen gestarte equipe zag de vlammen en stopte uiteraard om te helpen met blussen. En warempel, het lukte. De gehavende Opel werd voor verdere schade behoed. De eerder genoemde schrijver van de eerder genoemde scripts van B-films had de auto vast laten afbranden, of de paal laten omvallen met nog veel meer schade tot gevolg. De kijker van dergelijke films moet natuurlijk wel wat te zien hebben en een geblust brandje is dan zeker niet spectaculair genoeg.

De redders stapten weer in hun auto en reden weg. Een van de aanwezigen zag dat een van de twee redders een bijzondere achternaam had, hij heette Jesus, weliswaar met een s in plaats van een z. Zou het toeval zijn of komt inderdaad alle hulp van boven?

bron: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com