RallyNieuws
Erik van Loon en Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2018
Erik van Loon en Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2018

Son promoveert van publiekstrekker naar bakermat

Het is de Stichting ELE Rally een waar genoegen om, na hard werk in de wintermaanden, nu al met groot nieuws over de 55e ELE Rally naar buiten te komen. De servicelocatie voor de 2019 editie heeft onderdak gevonden op het terrein van transportbedrijf De Rooy in Son. Een echte rallynaam in een echt rallydorp. Toen in de gemeente Son en Breugel ook een partner werd gevonden voor de start-finish locatie en er een geschikt wedstrijdcentrum bereid werd gevonden, was de verhuizing een feit. Kers op de taart? In de wintermaanden werd de ELE Rally ook nog eens uitgeroepen tot ‘beste rally’ van het voorbije seizoen!

De beste van 2018!

Jaarlijks wordt er onder diverse betrokkenen een peiling gedaan. Want, welk evenement wordt er als prettigst ervaren? Waar liep alles soepel en ging men met een tevreden gevoel naar huis? Zo komt er jaarlijks een ‘beste rally van het jaar’ uit de bus. “Dit jaar is die eer aan ons ten deel gevallen“ laat wedstrijdleider Radboud van Hoek weten. “Dat was een enorme opsteker voor de organisatie en al zijn vrijwilligers. Dan weet je ineens weer waarvoor je het doet, dat al dat harde werk niet voor niets is geweest!“ betoogt hij. Tevens gaf het energie voor uitdagingen voor 2019, want uitdagingen presenteerden zich al direct na de 2018 editie.

Servicelocatie ‘vacant’

Nadat er al vrij snel na de 2018-editie begonnen werd aan de editie van dit jaar, liep de organisatie tegen het probleem dat het terrein van B&G Hekwerken niet langer beschikbaar was voor de 55e ELE rally. Een alternatieve locatie bij jarenlange trouwe partner SchippersStop viel spijtig genoeg af, vanwege de onverharde ondergrond. Dit in combinatie met het onvoorspelbare Nederlandse weer, blijkt het geen optie. Immers, het werken voor vooral de monteurs wordt erg zwaar op een dergelijk terrein. Zo werd besloten in de regio links en rechts wat balletjes op te gooien. Son kwam als ideale kandidaat uit de bus. “Al vrij snel na de vorige ELE Rally wisten we dat we op zoek moesten naar een nieuw serviceterrein. Dankzij het nodige lobbyen zijn we tot overeenstemming gekomen met Transportbedrijf De Rooy en van daaruit was het centrum van Son ineens een haalbare optie voor het complete Rallycentrum. Een enorm bedankt aan Gerard de Rooy en de gemeente Son en Breugel lijkt me dan ook op zijn plaats. Op het Kerkplein komt het Start- en finishpodium en zal lokale ondernemer Bertjan Leermakers zijn etablissement “Het Zwaantje” ter beschikking stellen voor gasten en VIP’s. In het nabijgelegen Vestzak Theater zal het Rallycentrum gehuisvest worden. We gaan er een geweldig evenement van maken!” laat Van Hoek in een reactie op de recente ontwikkelingen weten. “Tot slot willen we uiteraard nogmaals onze dank uitspreken voor de samenwerking met SchippersStop in Veldhoven als jarenlange trouwe partner en lokatie; voor, tijdens en na de rally. Maar, wellicht dat er in de toekomst wel weer een goed verharde service terrein beschikbaar komt bij SchippersStop. Onze partner SchippersStop blijft met ons meedenken. We hebben de afgelopen jaren voortreffelijk met SchippersStop samengewerkt, en deze hechte band blijven we onderhouden! “ sluit Van Hoek af.

Voordelen

Het mag bekend zijn dat Son niet alleen tijdens de ELE Rally een rallydorp in hart en nieren is. Immers ‘Ekkersrijt’ is al sinds jaar en dag de publiekstrekker van de ELE Rally. Toch ‘ademt’ het dorp gedurende het hele jaar rallysport. Je zou er bijvoorbeeld zomaar tegen ex- WK fabrieksrijder Kevin Abbring kunnen aanlopen. Maar ook in de wintermaanden lopen de gemoederen hoog op in het dorp. Als de familie De Rooy weer eens richting Afrika of Zuid- Amerika trekt is heel het dorp in rep en roer.

Naast de perfecte sfeer zitten er ook voor de wedstrijd een paar grote voordelen aan de verplaatsing. Dank zij kortere verbindingen op vrijdagavond, met traditioneel de klassementsproeven in regio Helmond op het programma, hoeft er ook geen remote service plaats te vinden. Door het voorkomen van deze extra verplaatsing, blijft de deelnemers en vooral de servicecrews een hoop kunst en vliegwerk bespaard.

De 55e editie van de ELE Rally zal verreden worden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei aanstaande. Het evenement zal bestaan uit de 55e ELE Rally, de 4e ELE Shortrally, de 2e ELE Historic Rally en de 2e ELE Cross Country Rally.

“Twee dagen rallysport, zoals we gewend zijn van de ELE. Zwaar, avontuurlijk, teamwork, rijden op verharde én onverharde wegen, bij dag én nacht. Zo is rallysport bedoeld, en zo zal het bij de ELE nog lang zo blijven” lacht Radboud. In de komende weken zal er nog meer nieuws volgen.

bron: PB ELE Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com