RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Hellendoorn Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Hellendoorn Rally 2022

Yannick Vrielink vernieuwd en aast op Nederlandse titel

Junior rallykampioen Yannick Vrielink is druk bezig zich voor te bereiden op een nieuw seizoen in de GR Yaris Challenge. In het vandaag verschenen persbericht laat hij weten dit seizoen een aantal veranderingen door te gaan voeren ten opzichte van het afgelopen jaar.

Vraagtekens

Niet alleen een nieuwe website en een verbeterde Toyota GR Yaris, maar ook in de stoel van de navigator verandert het een en ander. Een ander achterwerk zal hierin een plek gaan vinden, twee achterwerken eigenlijk. Zowel Harm van Koppen als Annemieke Hulzebos zullen afwisselend in de stoel gaan plaatsnemen. Daarmee haalt Yannick veel ervaring in de cockpit van zijn Yaris, maar laat Glenn Crooijmans verbaasd en met vraagtekens achter. In het persbericht laat Yannick slechts weten dat er geen goede basis voor verdere samenwerking is.

Na enig zoeken kwam Yannick uit bij Harm van Koppen, maar die kon geen volledig seizoen toezeggen. Annemieke Hulzebos zou al in Sulingen gaan instappen en voor de overige wedstijden een logische keuze zijn. Beide navigators hebben enorm veel internationale ervaring, zelfs op het wereldtoneel en vormen daarmee een grote bron aan kennis en ervaring voor Yannick.

Doel

Met het geleerde van de KNAF Academy en een snellere Yaris heeft Yannick zich het Nederlands Kampioenschap zich ten doel gesteld. “Hopelijk kunnen we straks met de door Hans Weijs Motorsport verbeterde Yaris nog een tandje harder. Met de ervaring van het afgelopen jaar, waarin hij het podium net mis liep, zou het kampioenschap mogelijk moeten zijn.

Voordat de eerste wedstrijd van het seizoen voor Yannick begint, heeft hij al twee wedstrijden gereden. Samen met Harm rijdt hij de Osterrally in het zuiden van Duitsland, net onder Trier. Daarna zal hij met Annemieke deel gaan nemen aan de wedstrijd in Sulingen. Voor Yannick een mooie manier om met beiden kennis te gaan maken. Naast de wedstrijden voor de Nederlandse kampioenschappen kiest Yannick nog een aantal extra wedstrijden om, zoals in het persbericht staat omschreven, de ‘gaten op te vullen’.

In Zweden heeft Yannick zich kunnen bekwamen in het rijden op ijs. “Dat was zo gaaf om te doen,” laat Yannick weten. Naast het leren rijden op ijs om tractie en grip onder gladde omstandigheden, nam hij ook plaats in een simulator. “Je kunt daar ook plots regen of zelfs een gravelproef in laden. Zo kun je in een paar uur tijd iedere proef in allerlei omstandigheden rijden.”

Website

Naast een verbeterde auto en nieuwe navigators heeft Yannick ook een eigen website gelanceerd. Op www.yannickvrielink.nl zijn al zijn verrichten te volgen. “Ik ben er heel blij mee en vind het leuk om ook zo zichtbaar te zijn voor iedereen.”

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com