RallyNieuws
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2018
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2018

Zware strijd om podium Rallye Sulingen kent Nederlandse inbreng

Komend weekend wordt rondom het Duitse Sulingen de 32e editie van de ADAC Rallye ‘Rund um die Sulinger Bärenklaue’ verreden. Aan de start staan 60 deelnemende equipes die bijna 146 kilometers, verdeeld over 13 klassementsproeven, tegen de klok gaan afleggen.

Uniek

Aan de start staan 12 auto’s uit de R5 categorie, een unicum in het Duitse rallykampioenschap. Björn Satorius staat aan de start met de Volkswagen Polo GTI R5 van Hans Weijs Motorsport. Philip Geipel brengt de splinternieuwe Skoda Fabia R5 Evo aan de start. Voor hem zal de Shakedown zijn eerste kennismaking met zijn nieuwe auto zijn. Thuisrijder Christian Riedemann gaat eveneens van start in een Polo R5. Hij zal het gevecht aan gaan met de koploper van het Duits Rally Kampioenschap Fabian Kreim, die met een Skoda Fabia R5 deel zal gaan nemen.

Duel

Het hoogtepunt voor de rijders blijft toch altijd het befaamde IVG Gelände. Het is Christian Riedemann die hier elke bocht en elke kuil in de weg kent. “We kunnen ons geen fouten permitteren,” laat Fabian Kreim weten. “Het is de thuiswedstrijd van Christian Riedemann en hij wil natuurlijk alles op alles zetten om hier te winnen.” Riedemann laat op zijn beurt weten naar het duel met Kreim uit te zien. “Ik ben bijzonder gemotiveerd om onze thuiswedstrijd te winnen en ben uitermate blij met de support die we van onze lokale fans krijgen.”

Progressie

Een andere podium kandidaat is Hermann Gassner jr. Hij zal met een Hyundai i20 R5 de strijd aangaan. “We kijken uit naar de tweede helft van het seizoen,” laat Gassner weten. “Sinds de ADAC Rallye Stemweder Berg hebben we duidelijk progressie geboekt en we hopen die trend in Sulingen voort te kunnen zetten.” Hermann Gassner jr. staat in het Duits kampioenschap op een tweede plaats.

ONRK

Uit eigen land zijn het Kevin van Deijne met de Skoda Fabia R5 (startnummer 9) en Bob de Jong (startnummer 4) met de Hyundai i20 R5 die acte de présence gaan geven. Zij nemen deel aan deze wedstrijd in het kader van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Bob de Jong gaat in dit kampioenschap aan de leiding, terwijl Kevin van Deijne de tweede plaats in dit kampioenschap kan gaan innemen. Uiteraard zullen beiden hier alleen geen genoegen mee nemen en zich in de strijd om het podium werpen. Met twaalf R5 auto’s is de concurrentie echter groot.

Landgenoten

Bob en Kevin zijn niet de enige landgenoten die naar Sulingen zullen afreizen. Zoals ieder jaar staat een flink aantal landgenoten aan de start van deze wedstrijd. Ondanks dat dit jaar de wedstrijd later dan gebruikelijk wordt verreden, zijn toch een respectabel aantal Nederlandse equipes op de startlijst te vinden.

Startnummers

1Fabian Kreim / Tobias BraunSkoda Fabia R5
2Christian Riedemann / Michael WenzelVW Polo GTI R5
3Hermann Gassner jr. / Ursula MayrhoferHyundai i20 R5
4Bob de Jong / Bjorn DegandtHyundai i20 R5
   
9Kevin van Deijne / Hein VerschuurenSkoda Fabia R5
20Thom de Jong / Dinant KlumpersVolvo 240 Turbo
22Robert Kleinlugtenbeld / Arjan ReefhuisMitsubishi Lancer Evo 4
27Niels Kroeze / Jeannette KvickBMW M3 E30
57Jeroen van Beugen / Bart WoolderinkBMW 130i
58Marc Groot / Jordy GrootBMW 130i
61Mathijs Elsinga / Jan KamphuisPeugeot 206

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com