RallyNieuws
Ronald Leemans & Remco van Overdijk - Mitsubishi Lancer Evo V - Circuit Short Rally 2016
Ronald Leemans & Remco van Overdijk - Mitsubishi Lancer Evo V - Circuit Short Rally 2016

In 2018 opnieuw Circuit Short Rally op circuit Zandvoort

Nadat dit jaar de Circuit Short Rally geen doorgang kon vinden, heeft Stichting Autosportief voor het seizoen 2018 toch weer de handschoen opgepakt en zal deze wedstrijd opnieuw op de rallykalender staan. Als datum voor deze wedstrijd wordt 24 februari genoemd en plaats van handeling is zoals gebruikelijk opnieuw het circuit bij Zandvoort.

Progressie

“Op onze Facebook pagina hebben we al eens gevraagd wat de rijders er van zouden vinden als we de wedstrijd weer in ere zouden herstellen,” zegt Han ten Tuynte. “We hebben daarop veel positieve reacties gehad. Ook de 206 Rally Cup heeft laten weten deze wedstrijd graag op het programma te willen zetten. Een flink aantal beginnende rijders kunnen deze wedstrijd dan meepakken op weg naar een clublicentie en kunnen zo eerder dit jaar in een volwaardige rally van start gaan. Daarnaast is het natuurlijk een ideale en volgens ons ook een hele voordelige manier, om je auto en jezelf te testen. Omdat er timing is kun je snel je progressie goed beoordelen.”

Basic

“We zetten het dit jaar wel heel basic op,” laat Han optekenen. “We blijven alleen op het circuit en zullen niet de duinen gaan gebruiken, dat houdt de kosten laag. Daardoor kunnen we het inschrijfgeld ook laag kunnen houden. Het startgeld bedraagt dan ook slechts €250,- en het aantal kilometers dat op snelheid wordt gereden bedraagt 53. We hebben eigenlijk geen verbindingskilometers aangezien service-uit ook direct TC-in betekent.”

Opwarmen

De wedstrijd staat, vanwege de vroege plaatsing op de kalender, bekend om zijn gure omstandigheden. “We kregen in de voorgaande editie te maken met officials die bevriezingsverschijnselen vertoonden,” vertelt Han. “Dat willen we natuurlijk niet. Daarom dat we in de middag een wat langere servicetijd hebben ingecalculeerd. Dan kunnen de vrijwilligers eten en weer opwarmen. Ook zullen we dan de klassementsproeven omdraaien. We rijden ’s middags dan in tegengestelde richting als in de ochtend.”

Snelheid

Om de snelheid enigszins in toom te houden zal er gebruik gemaakt gaan worden van chicanes. “Dat moet ook wel, zeker als je in tegengestelde richting rijdt. Op sommige punten zal de snelheid er flink uit moeten terwijl op andere punten weer lekker doorgereden kan worden,” legt Han ten Tuynte uit. “Al met al denken we dat het een erg interessant evenement kan worden. Wat het voor de verdere toekomst betekent? Dat weten we nog niet. Dat zal nog moeten blijken. Vooralsnog zijn we blij dat we dit in het seizoen 2018 opnieuw kunnen gaan organiseren.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com