RallyNieuws

325i Challenge, the battle continues…

Komend weekend staat alweer de 32e editie van de Hellendoorn Rally op het programma. Voor veel deelnemers HET moment van het jaar, zo ook voor een delegatie streekrijders van de 325i Challenge. Een immens en indrukwekkend startveld in het algemeen, maar uiteraard zullen de ogen van het publiek ook gericht zijn op de dwarse 325i Challenge.

Een week na de Hellendoorn Rally, maar niet minder belangrijk
Kenmerkend voor dit jaar is dat de 325i Challenge zich op gaat splitsen. Om de deelnemers meer uitdaging te kunnen bieden, hebben zij de mogelijkheid gehad om zich in te schrijven voor de alom bekende Hellendoorn Rally of de zeer lastige en technische proeven van de East Belgian Rally. Omdat het deelnemersveld zich opsplitst zien wij komend weekend 2 rijders niet aan de start, maar zullen zij het weekend erop hun leercurve gaan vergroten bij onze Zuiderburen.

Marius Reeder en navigator Ivar Stein zijn nog steeds kampioenskandidaat en hebben door in België te starten, op papier gezien, een voordeel. Getuige het feit dat naast de heren van Steinreeder.com alleen Bas Slob met zijn zus Marieke Slob aan de start staat, kunnen beide equipes theoretisch gezien makkelijk punten halen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want om de East Belgian Rally uit te rijden op een aanzienlijk tempo wordt er toch wel enige ervaring verwacht. Marius Reeder & Ivar Stein kunnen gelukkig wel op deze ervaring teren, en zullen in de omgeving van St. Vith dus gaan jagen op het maximale aantal punten. Omdat Sjef Meersschaert de week ervoor de Hellendoorn Rally rijdt en misschien niet het maximale aantal punten scoort, kunnen zij zonder wikken of wegen hun strategie aanpassen. Op deze manier ligt het kampioenschap nog open en zal het naar alle waarschijnlijkheid pas beslist gaan worden tijdens de laatste wedstrijd van het jaar in Hengelo.

Broer en zus Bas & Marieke Slob hebben in hun eerste seizoen laten zien dat ze het tempo stelselmatig opbouwen en dat hun kanariegele BMW ook dwars kan. Dit resulteerde inmiddels al twee keer in de prestigieuze Dwarsliggersbokaal dit seizoen, die uitgereikt wordt aan de equipe die het meest spectaculair over de proeven heen rijdt.

Winnen in Hellendoorn? To finish first, you first have to finish..
Dat lijkt een strijd te gaan worden tussen de gevestigde orde. De bookmakers geven Sjef Meersschaert & Debbie Everse de grootste kans op de hoogste trede van het podium. De Zeeuwse equipe bewijst het hele seizoen al dat ze snel zijn en dat ze het kampioenschap waardig zijn, maar ze komen net wat punten tekort. Wellicht lukt het ze om de winst in Hellendoorn naar zich toe te trekken, maar er liggen kapers op de kust..

Henk Bakkenes heeft in aanloop naar Hellendoorn zijn 4-wielige monster het asfalt laten proeven in Amsterdam. Henk lijkt steeds beter in zijn ritme te komen, en wellicht kan hij dat, samen met Aaldert Aaltink naast zich, nu een keer bekronen met de hoogste trede op het podium. Henk gaf daags voor de wedstrijd aan “wij komen op volle oorlogssterkte. De degens zijn geslepen en er is voor ons maar 1 plaats en dat is de eerste”. Met die woorden zullen Henk & Aaldert vrijdagavond aan de wedstrijd beginnen. Naast Henk zijn er nog een 3-tal streekrijders die ook een aanspraak mogen doen op het podium.

Albert Bouwhuis & Arjan Reefhuis zullen met veel plezier uitkijken naar de proeven die gereden zullen worden in hun achtertuin. Terreinkennis is iets wat deze heren dus zeker hebben en daarmee kunnen ze wellicht voor een stunt zorgen. Het zou ze niet misstaan om als eerste 325i over het finishpodium te rijden, de vraag is alleen of ze opgewassen zijn tegen het wedstrijdritme wat de overige kandidaten wel hebben. Over terreinkennis gesproken, dat is iets wat het volgende duo wellicht onverslaanbaar kan maken.

Wesner Averesch, de dwarse man uit Zuna, vond de tijd rijp om een geheim wapen in te zetten. Wesner zal aan de start verschijnen met Pierre Krieger in de hot-seat. Pierre op de hot-seat lijkt een equivalent voor een goed resultaat, getuige de winst van Bjorn Scherff vorig jaar tijdens de Altena Rally en de tweede plaats van Niek Sanders tijdens de Euregio Rally van datzelfde jaar. Zal dit Wesner motiveren om nu vol voor de eindzege te gaan, of kiest Wesner toch wederom voor de mooie glimmende dwarsliggersbokaal? De volgende rijder is wellicht ook nog een doorn in het oog voor de Zeeuwse equipe, die de punten hard nodig heeft voor het kampioenschap.

Niek Sanders heeft na zijn voortijdige exit tijdens de Vechtdal Rally zijn auto weer op punt staan en zal met een nieuwe navigator een gooi doen naar wellicht een podiumplek. Tijdens voorgaande rally’s heeft Niek al laten zien dat snelheid in zijn bloed zit, nu moet het vertrouwen nog door zijn lichaam heen gieren. Kan hij de balans vinden tussen zijn natuurlijke snelheid en het vertrouwen, dan verwachten wij deze equipe op zaterdagavond in de top-3.

Debuteren bij het echte werk
Voor Rick Mollink uit Marle is het dan eindelijk zover, debuteren bij de Hellendoorn rally. Na de short rally’s van Zandvoort en Ede, de eerste echte rally voor Rick, die dit keer kan vertrouwen op de ervaren Marlous Kion naast zich in een originele 4-deurs E30, iets unieks in de Nederlandse rallywereld. Toch is het iets waar Rick zijn hart sneller van gaat kloppen en getuige zijn glinsterende ogen tijdens het praten over zijn BMW, verwachten wij eigenlijk een gezonde hoeveelheid dwars geweld van deze jongen. Als Rick het tempo niet bij kan benen, dan is hij sowieso een kandidaat voor de felbegeerde Dwarsliggersbokaal.

Last but not least, een nieuwe deelnemer aan de 325i Challenge. Wonderen bestaan niet, dus een topklassering zal er niet in zitten. Dat is een uitspraak die gewaagd is en daarom hebben de Engelsen een mooi weerwoord hierop; “It ain’t over until the fat lady sings”. Dirk de Boer zal samen met Egbert Kamp de vers opgebouwde 325i zijn vuurdoop geven. Dirk de Boer heeft al geruime ervaring in de rallywereld en heeft voornamelijk in voorwiel-aangedreven auto’s gereden. Vorig jaar startte Dirk in de Hellendoorn Rally voor het goede doel in een 4-wielaangedreven Subaru Impreza. Nu komt dan het moment dat Dirk zijn eerste echte achterwiel-aangedreven kilometers gaat maken. Navigator van dienst is Egbert Kamp die ook al een gezonde dosis aan wedstrijdkilometers heeft in een BMW.

In de stemming komen en meestemmen
Omdat wachten best lastig is, is er door Skaap productions een lekkere teaser samengesteld om het wachten wat dragelijker te maken. Geniet vast mee van de 325i Challenge en kom de actie komend weekend met eigen ogen aanschouwen in Hellendoorn: http://www.youtube.com/watch?v=opZ_KwM71Kc&feature=share&list=UUtaFgZu33LROPqwWX1nYb_g

Aanwezig in Hellendoorn en fan van de 325i Challenge? Dan kun je dit weekend je stem laten horen en mede bepalen wie er de Dwarsliggersbokaal het meest verdiend. Uiteraard stemt de vakjury mee en zijn teamleden uitgesloten. Maar daarover later meer via Twitter en de Facebook pagina van de 325i Challenge

Tekst: 325i Challenge
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com