RallyNieuws
6 Uren van Kortrijk 2018
6 Uren van Kortrijk 2018

6 Uren van Kortrijk met 200 inschrijvingen een begrip

Begrip

De 6 Uren van Kortrijk. Als het om regionale rally gaat dan is het succes van deze rally een begrip op zich. Op zaterdag 24 en zondag 25 november wordt het al de 26ste editie van dit evenement en het zal opnieuw een schot in de roos worden!

Ruimschoots

Meer dan tweehonderd. Dat is het aantal inschrijvingen die de organisatoren te verwerken kregen en als we bepaalde bronnen mogen geloven dan waren het er ruimschoots meer dan tweehonderd. De definitieve deelnemerslijst wordt pas woensdag op de site van de rally bekendgemaakt. Ondertussen zijn verschillende teams al bezig met hun persvoorstellingen en zijn er “in de wandelgangen” officieuze lijsten te vinden.

Kamp

Een volledig overzicht geven is onbegonnen werk. De startlijst in Kortrijk leest ieder jaar als een “who is who” van het Vlaamse rallylandschap. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Tien R5 wagens en twee WRC’s zijn er al te tellen. In het kamp van de Skoda Fabia R5 mogen we Melissa Debackere, Renzo Herpoel, Robin Maes, Bjorn Renier, Patrick Snijers, Davy Vanneste en Vincent Verschueren verwachten. Dan zijn er nog twee Skoda Fabia WRC wagens, waarvan één voor… Paul Lietaer! Tegenstand zal er komen van Pieter-Jan Michiel Cracco, op de Jobfixer Fiesta R5 en van Didier Dusquesne op de Citroen DS3 R5. Voeg daarbij nog enkele Porsche GT3’s, zoals van Andy Lefevere en van Jochen Claerhout, spektakelman Hans Weijs Jr. op de BMW 1 en een vloot aan krachtige Mitsubishi Lancer Evo X en dan hebben we een zeer mooie en zeer goed gevulde wedstrijd!

Regionaal

Regionaal zijn er een aantal equipes om in het oog te houden. Frank Werner zal in Kortrijk zijn titel in de Divisie 3 kunnen vieren. Hij komt er aan de start als co-piloot van de Ier Reddington op de eigenzinnige Ford Escort Millington wagen. Ook Stefaan T’Joens wordt aangekondigd en zal met een Evo X aan de start staan, op zoek naar een nieuwe titel in de Divisie 1-2. Onduidelijk is of Bjorn Ramboer en de Citroën Saxo in Kortrijk zullen rijden. Zij kunnen nog goede zaken doen ingeval T’Joens pech zou kennen. Maar zoals gezegd, de officiële lijst van de deelnemers wordt pas woensdag bekend gemaakt!

Verwend

Belangrijk om weten, en deels een verklaring voor het succes van de “Rally van Kortrijk”, is dat het evenement volledig gratis is voor de toeschouwers. Die worden bovendien nog eens verwend met publiekspunten waar er catering en faciliteiten aanwezig zijn, en met een gratis optreden op zaterdagavond. Dit jaar geeft de coverband Green Onions het beste van zichzelf in de grote tent op de Markt van Kortrijk. Traditiegetrouw steunen de organisatoren van de Zes Uren van Kortrijk telkens ook een goed doel uit de regio. Dit jaar wordt dat “De Hoge Kouter”, een multifunctioneel centrum dat dagopvang, mobiele en ambulante begeleiding en rechtstreeks toegankelijke hulp aanbiedt aan jongeren tussen 12 en 21 jaar met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. De echte actie begint op zaterdag 24 november, als om 16u25 de eerste wagen over de tijdscontrole rolt aan het podium op de Grote Markt in Kortrijk, op weg naar de proef in Moeskroen. Wie echter de complete timing wil kennen, die koopt natuurlijk in de grote tent een programmaboekje want dan krijgt u ook nog interviews met de rijders en uitleg over de klassementsproeven. Bovendien draagt u zo bij aan het goede doel.

Het spel kan dus beginnen. Benieuwd wie dit seizoen zijn naam op het gegeerde palmares zal mogen schrijven…

Tussenstanden en alle info vindt u op: http://www.rallykortrijk.be

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com