RallyNieuws

Autosport Company met Subaru WRC S7 naar Sezoensrally

De allereerste kennismaking van The Autosport Company met de maaskiezels van Bocholt dateert alweer uit 2009. Dat was ook de eerste maal dat de Nispense navigator Marco Schillemans naast Ferdi Biesheuvel in de hotseat plaats mocht nemen.

‘Wat een wedstrijd is dat’, is de eerste reactie van Schillemans. ‘De afgelopen jaren hebben we alleen maar prachtig weer gehad en was het een spektakel om de Sezoensrally te rijden. Prachtige stukken onverhard, afgewisseld met snelle smalle asfaltwegen. Klassementsproef Veldhoven, vlak tegen de Nederlandse grens, is een machtige proef, zeker op het eind en is de favoriet van Schillemans. ‘Je gaat dan vol over een smalle weg die ook nog eens onverhard is, heerlijk.’ Ook Ferdi blikt al met een glimlach vooruit naar 18 en 19 mei. ‘Ik heb er verschrikkelijk veel zin in. De sezoensrally staat garant voor een mooie wedstrijd’. Vier klassementsproeven die elk drie maal gereden zal worden. De proeven bevinden zich allemaal in en rond het Belgische Bocholt, onder Weert.

Drie van de vier proeven zijn bekende proeven, heeft de organisatie in een eerder stadium al laten weten. KP Vogelersberg is vervangen door een proef uit ‘de oude doos’, Gerdingen. Hierin opgenomen is een groot publiekspunt waarbij de toeschouwers vanaf de doorgaande weg Bocholt  – Bree vanaf een viaduct de auto’s meerdere malen kunnen zien.

Het team van The Autosport Company zal in de nieuwe kleurstelling van de Subaru WRC s7 aan de start van de Sezoensrally staan, waarbij Ferdi en Marco de ondersteuning krijgen van Hankook en QSP. Voor diegene die richting Bocholt afreizen, het team staat met de service op het kerkplein in het centrum, in de buurt van het startpodium. Voor de thuisblijvers, de sezoensrally is te volgen via rallytiming.nl

tekst: Autosport Company
Foto: Edwin Hengelman

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com