RallyNieuws

Bas Koeten gaat winters avontuur aan

Van winterslaap is bij raceteameigenaar Bas Koeten geen sprake. Integendeel, in het laagseizoen van de racerij stort Koeten zich op een nieuw avontuur. Van 6 tot en met 14 januari staat de Westfries aan de start van de Maxxis ScanCoveryTrial, een rally van ruim 7.000 kilometer naar de Noordkaap. Het grootste deel van de rally zal onder zware omstandigheden verreden worden: temperaturen van tot wel min 40 graden Celsius en volop besneeuwde kronkelweggetjes door Scandinavië. Koeten volbracht reeds tweemaal een soortgelijke rally naar Scandinavië én een 31 dagen durende tocht van Amsterdam naar Dakar. Samen met Mark Steijger, eveneens een ervaren rallyrijder, gaat Koeten het avontuur in januari aan. Loading Systems BV uit Lelystad maakt de deelname van het duo mogelijk.

Op 6 januari gaat de 2012 editie van de Maxxis ScanCoveryTrial bij het AvioDrome in Lelystad van start. De ScanCoveryTrial voert de deelnemers in zeven dagen tijd naar het noordelijkste puntje van Scandinavië. Maar liefst 60 deelnemers zullen de omstandigheden trotseren en dingen mee naar de eindoverwinning. Er zullen twee etappes van 24 uur non-stop op het programma staan, afgewisseld met kortere etappes. De organisatoren van de ScanCoveryTrial hebben enkele aansprekende mediapartners aan zich verbonden. TV-coverage wordt voorzien middels RTL Autowereld. Top Gear Magazine en Aftersales Magazine nemen de geschreven publicaties voor hun rekening.

Winters avontuur
Het rijden van rally’s is Bas Koeten niet vreemd. In 2006 stond Koeten met een eigenhandig geprepareerde Audi Quattro uit 1985 aan de start van de Amsterdam-Dakar Heavy Route Challenge. Met deze auto zijn ook andere challenges succesvol gereden. In 2006 heeft de raceteameigenaar met diezelfde Audi Quattro deelgenomen aan de Arctic Challenge. Twee jaar later werd dit nog eens herhaald, maar toen met een Seat Altea Freetrack 2.0 TDI 180 4×4. In het dagelijks leven bestiert Bas Koeten een raceteam dat circa 20 race- en rallyauto’s inzet in diverse competities in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren was de raceteameigenaar in januari telkens in Dubai voor de 24-uurs race aldaar. Koeten: “Deze winter wilde ik het avontuur over een andere boeg gooien. Ditmaal zal ik niet de warmte opzoeken in Dubai, maar de kou in Scandinavië. Uit ervaring weet ik dat het rijden van de twee langste etappes, meer dan een etmaal non-stop, slopend zijn. Zeker op de gladde wegen moet je continu scherp blijven. Je kunt geen moment je aandacht afwenden, anders glijd je ogenblikkelijk van de weg. Samen met Mark zie ik erg uit naar het winterse avontuur in Scandinavië!”

Track and Trace
De deelnemers dienen zich gedurende de hele rally strikt te houden aan de geldende verkeersregels. De nog onbekende route leidt voor het grootste deel door Scandinavië. De wijze van navigeren en het wedstrijdreglement worden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse ScanCoveryTrial Experience Day op zaterdag 26 november. Mede vanuit veiligheidsoogpunt worden alle deelnemende auto’s voorzien van een ingebouwd track and trace systeem. Via dit systeem wordt er door de organisatie op toegezien dat de maximum snelheid niet wordt overtreden. Tijdens de Maxxis ScanCoveryTrial 2012 zullen alle deelnemende teams via het ultra moderne voertuig volgsysteem goed te volgen zijn. Dit laatste verhoogt niet  alleen de veiligheid van de desbetreffende teams, maar ook de vreugde bij  het thuisfront.

Team Loading Systems streeft naar toppositie
Loading Systems uit Lelystad is dit jaar partner van de ScanCoveryTrial. Om die reden neemt Loading Systems met twee topteams actief deel aan de rally. Naast het streven naar een toppositie in de einduitslag, wil Loading Systems zich hiermee als toonaangevend bedrijf profileren binnen de transport en logistiek branche. Stern Auto BV levert een tweetal Mercedes M-class auto’s voor de equipes van Loading Systems. Bas Koeten en Mark Steijger staan op 6 januari met startnummer 60 aan de start van de ScanCoveryTrial bij het AvioDrome.

Loading Systems levert totaaloplossingen voor het laden en lossen, met nadruk op totaal. Het uitgangspunt van de dienstverlening van het bedrijf is dat het zonder concessies wil voldoen aan de specifieke situatie van een klant. Als Europees marktleidende partij en pionier op het gebied van laden en lossen, beheert Loading Systems het gehele proces van advisering, ontwerp, productie, projectbegeleiding, installatie en service. Met ‘state of the art’ R&D en flexibele (regionale) productiebedrijven staat Loading Systems garant voor een marktgerichte oplossing voor logistieke knelpunten haar klanten.

Bron: PB Bas Koeten Racing

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com