RallyNieuws
Benoit Verlinde & Anton Dupan - Renault Clio Rally5 - Vechtdalrally 2022
Benoit Verlinde & Anton Dupan - Renault Clio Rally5 - Vechtdalrally 2022

Benoit Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clioy Trophy de winst naar zich toe getrokken. Met een zestiende plaats algemeen toonden ze ook weer aan ook hoe competitief de Renault Clio Rally5 is.

Leuk

Ondanks een aantal wisselingen van de wacht stonden er ook in Hardenberg weer acht Clio’s aan de start. Anja en Ronald van Loon lieten verstek gaan maar hun plekken werden ingenomen door Jasper Cuppens en Hendri Klein Kromhof die beiden hun debuut in de Motul Clio Rally Trophy maakten. Cuppens is een Clio aan het opbouwen die niet in aanmerking komt voor de Motul Clio Rally Trophy, maar twijfelt om die weer te verkopen en over te stappen naar de trophy, zo licht vrouw en navigatrice Miranda Cuppens toe. “Verkopen we de nieuwe auto weer en gaan we door in de trophy? Na deze rally maken we de keuze maar de trophy is wel heel leuk, vooral omdat je in de groep kunt kijken waar je na elke boucle ligt, dat is veel leuker dan in je eentje in niemandsland rijden.” Klein Kromhof maakte zijn rallydebuut en de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd verraadden dat het hard werken was in de warmte rondom Hardenberg, toch was hij tevreden. “Het ging aardig, met elke rally is wel wat maar je moet een keer beginnen.”

Vooraan maakte Benoit Verlinde en Anton Dupan opnieuw een sterke indruk met een overtuigende zege, hoewel Verlinde zelf niet helemaal tevreden was. “Ik was zelf niet helemaal on point, een drukke week met werk en vanochtend ging de wekker wel erg vroeg. Maar we mogen niet klagen” glimlacht hij. Over drie weken is hij er ook weer bij tijdens de GTC Rally “en dan nemen we ook wat Belgische vrienden mee. Nederlandse rally’s hebben wel iets, de organisatie en de sfeer zijn top!”

Remtechnieken

Ben van de Laar eindigde net als tijdens de ELE Rally als tweede. “Het was weer een erg leerzame wedstrijd. Het is voor mij heel prettig om zo’n ervaren navigatrice als Marlon (Krieger) naast me te hebben zitten. We proberen elke keer wat nieuws, nieuwe remtechnieken bijvoorbeeld. We schoten een paar keer rechtdoor, dus dat was nog niet helemaal zoals het moet, maar ik leer er wel van. Net als in de ELE zijn we tweede achter Verlinde, maar nu zaten we er een paar keer voor of heel dichtbij, dat is mooi om te zien.”

Met een mooie derde plaats revancheerde Jeroen Klein Kromhof zich voor zijn teleurstellende ELE Rally. Daar eindigde hij na een foutje als hekkensluiter van de trophy, nu scoorde hij een sterke podiumplaats. “Ik ben er blij mee. Ik maakte wel een paar kleine foutjes maar ik maak mooie stappen ten opzichte van de ELE.” Voor het seizoen was het plan om een auto te rouleren met zijn broers maar daar lijkt verandering in te komen. “Dit is een beetje een thuisrally voor ons dus hebben we er drie gehuurd zodat we allemaal kunnen rijden. GTC zijn we niet bij, maar in Hellendoorn denk ik dat we er weer drie inzetten.”

Gravelervaring

Vitalii Antonov legde beslag op de vierde plaats. De Rus heeft een bomvol programma samengesteld om zoveel mogelijk te leren en maakt goede stappen, op onverhard heeft hij nog wat moeite. “Dat is mijn achilleshiel, maar ik heb een plan om dat op te lossen. Ik wil in Letland en Finland gaan rijden om de nodige gravelervaring op te doen.” Achter Antonov sloten Jasper en Miranda Cuppens hun debuut in de Motul Clio Rally Trophy als vijfde af.

Esmee den Hartigh is de constante factor in de trophy en scoorde in elke wedstrijd. Ook in de Vechtdalrally pakte ze met de zesde plaats weer de nodige punten. “Het gaat steeds beter, waar ik finish maakt me niet zoveel uit, als ik de finish maar haal.” Achter Den Hartigh pakte Ceriel Klein Kromhof de zevende plaats voor Hendri Klein Kromhof die in zijn debuut, ondanks een foutje op de voorlaatste proef de finish haalde.

Naast de Motul Clio Rally Trophy liet Heuvel Motorsport ook de nieuwe Renault Clio Rally4 debuteren op de Nederlandse rallypaden. In de kundige handen van Jan de Winkel vermaakte hij het publiek met zijn karakteristieke geluid en eindigde op een sterke tiende plaats algemeen.

De volgende ronde van de Motul Clio Trophy vindt plaats tijdens de GTC Rally op 9 juli 2022 in de omgeving van Achtmaal.

Uitslag Vechtdalrally, Hardenberg, 18-06-2022

1B. Verlinde/A. DupanRenault Clio Rally51:02.35,8
2B. van de Laar/M. KriegerRenault Clio Rally5+1.00,4
3J. Klein Kromhof/J. BakRenault Clio Rally5+1.28,3
4V. Antonov/C. van der RijssenRenault Clio Rally5+3.51,1
5J. Cuppens/M. CuppensRenault Clio Rally5+3.59,7
6E. den Hartigh/J. EbbersRenault Clio Rally5+4.48,3
7C. Klein Kromhof/L. BakkerRenault Clio Rally5+6.58,6
8H. Klein Kromhof/M. HanstedeRenault Clio Rally5+32.37,0
Uitvallers: geen

Tussenstand Motul Clio Rally Trophy 2022 na 3 van 6 wedstrijden

 RijdersPunten  NavigatorenPunten
1Benoit Verlinde50 1Anton Dupan50
2Ben van de Laar36 2Marlon Krieger36
3Esmee den Hartigh34 3Marcel Hanstede35
4Ceriel Klein Kromhof31 4Joël Ebbers34
5Anja van Loon25 5Lisette Bakker31
6Vitalii Antonov24 6Christiaan van der Rijssen24
7Jeroen Klein Kromhof21 7Saskia Bleijenberg15
8Ronald van Loon15 8Jan Bak15
9Jasper Cuppens10 9Miranda Cuppens10
10Hendri Klein Kromhof4    

Kalender Motul Clio Rally Trophy 2022

1Int. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit)11/12-3-2022C. Klein Kromhof/Hanstede
2ELE Rally, Son21-5-2022Verlinde/Dupan
3Vechtdalrally, Hardenberg18-6-2022Verlinde/Dupan
4GTC Rally, Achtmaal9-7-2022 
5Hellendoorn Rally, Hellendoorn16/17-9-2022 
6Twente Rally, Hengelo15/16-10-2022 

Bron: Motul Clio Trophy

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com