RallyNieuws
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Hyundai i20 R5 - Vechtdalrally 2022
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Hyundai i20 R5 - Vechtdalrally 2022

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne in Vechtdalrally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdalrally in en om Hardenberg. Een lekkende stuurbekrachtiging maakte al snel een eind aan de ambities van het team om voor de winst te gaan.

Na de sterke tweede plaats in de vorige wedstrijd, de ELE Rally, verschijnt Van Deijne gemotiveerd en vol vertrouwen aan de start. Hoewel het karakter van de proeven rond Hardenberg hem niet echt aanspreekt wil Van Deijne vol voor de winst gaan. De proeven van de Vechtdalrally kenmerken zich door veel lange rechte stukken met haakse bochten. Van Deijne voelt zich meer thuis op een bochtiger parcours.

Tempo

Van tevoren staat dus al vast dat het tempo hoog zal liggen in de Vechtdalrally en het moeilijk wordt om verschillen te maken. Dit betekent dat je er vanaf het begin direct goed bij moet zitten om de aansluiting niet te verliezen. Van Deijne opent dan ook sterk met twee derde tijden en bezet halverwege de eerste boucle de derde plaats op slechts zes seconden van de leider in de wedstrijd.

Op de derde proef slaat echter het noodlot toe als de stuurbekrachtiging begint te lekken. Het leidt tot een kleine sortie maar met een intense krachtinspanning weet Van Deijne de auto naar de service te loodsen. Daar ziet het er lange tijd somber uit, zonder stuurbekrachtiging kunnen Van Deijne en Verschuuren hun wedstrijd niet voortzetten. Het serviceteam levert echter ook een topprestatie en slaagt erin de auto voldoende te herstellen om de rally uit te rijden.

Hoekje

De achterstand is dan al zo groot dat Van Deijne op snelheid niet meer kan verwachten zijn rivalen te achterhalen. Een foutje zit echter in een klein hoekje en mocht iemand in de top vier in de problemen komen is Van Deijne er om toe slaan. Die problemen blijven echter uit waardoor Van Deijne genoegen moet nemen met de vijfde plaats. Niet waar hij vooraf op gehoopt had, maar na de problemen met de stuurbekrachtiging het maximaal haalbare.

De volgende wedstrijd van het team is de GTC Rally, de vierde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, die op 9 juli wordt verreden in de omgeving van Achtmaal.

Kevin van Deijne zei
“Dit is natuurlijk wel een beetje balen. In de eerste boucle kregen we problemen met de stuurbekrachtiging. Dan kun je nog wel even doorrijden maar de tijden kun je vergeten. Bovendien, als het op de service niet gerepareerd kan worden moesten we stoppen want anders riskeer je dat het hele stuurhuis kapotrijdt. Gelukkig slaagde het team er wel in om het repareren en konden we door. We hebben het maximale geprobeerd maar moesten hopen dat iemand een steekje zou laten vallen. Uiteindelijk kwamen we qua startpositie ook verder naar achter tussen de wat langzamere deelnemers waardoor we veel in het stof reden, dan kun je gewoon niks meer goedmaken. Achter ons laten en op naar de volgende!”

Uitslag Vechtdalrally, Hardenberg, 18-06-2022

1J. van den Heuvel/J. DockxVW Polo R554.51,6
2H. Weijs/B. DegandtFord Fiesta Rally2+4,9
3B. de Jong/E. de WildHyundai i20 R5+46,4
4G-J. Kobus/M. NortierSkoda Fabia R5+59,2
5K. van Deijne/H. VerschuurenHyundai i20 N Rally2+1.29,7
6N. den Braber/J. RuiterHyundai i20 R5+2.50,0
7I. ten Vregelaar/R. WergerFord Fiesta Rally3+3.34,9
8R. Karsten/A. AaltinkFord Fiesta R5+4.14,7
9P. Brouwer/P. HelminkMitsubishi Lancer Evo X+5.13,8
10J. de Winkel/R. van HoekRenault Clio Rally4+6.10,9

Kalender Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022

Int. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit)11/12-3-2022Niet gestart
ELE Rally, Son21-5-20222e plaats
Vechtdalrally, Hardenberg18-6-20225e plaats
GTC Rally, Achtmaal9-7-2022 
Visual Art Rally, Zeewolde27-8-2022 
Hellendoorn Rally, Hellendoorn16/17-9-2022 
Twente Rally, Hengelo15/16-10-2022 
Achterhoek Rally, Eibergen10-12-2022 

Bron:  Van Deijne Autosport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com