RallyNieuws

Bijgeloof

U kent dat wel de vaste rituelen van sporters voor een wedstrijd, het mijden van katten met een donkere vachtkleur of de ladder die alleen aan de juiste kant mag worden gepasseerd. Ik heb er helemaal niets mee. Ik geloof niet in bijgeloof. Tenminste dat dacht ik….

Het is november en de diverse rallykampioenschappen lopen richting het einde. Rallyminnend Nederland en rallyfans uit de rest van de wereld maken zich op voor hun zoveelste winterstop.

Dit is ook de tijd van het jaar om terug te kijken op de zaken die inmiddels onderdeel van de geschiedenis zijn geworden.  We hebben mooie kampioenen in Nederland en de “nieuwe” Seb
is zijn heerschappij over de rallywereld begonnen. Uiteraard gaan de rallygeschiedenisboeken daar uitgebreid over verhalen.

Ik persoonlijk zal me 2013 herinneren als een koud jaar. De eerste vijf rally’s die ik bezocht waren erg koud, net als de laatste twee. Ik heb zelfs een witte rallyproef gezien. Dat is mij twee keer eerder gebeurd namelijk in Spa en Hellendoorn, allemaal al weer lang geleden.
Het rallyjaar 2013 was in een ander opzicht ook een heel koud jaar. U begrijpt vast wel wat ik bedoel. Het zet je aan het denken en drukt je weer eens met je neus op de feiten dat rallysport zo vaak zo mooi is maar soms ook keihard. Daarnaast zijn bekende namen uit de Nederlandse rallysport veel te vroeg overleden.

Ik geloof niet in bijgeloof, daar begon ik dit stuk mee. Ook ik heb gezien dat het getal 13 in het jaartal zat van het jaar dat zo koud uitviel. Toch geloof ik nog steeds niet in bijgeloof.

Hoewel. Ik ben het wereldwijde web weer eens op geweest en ben aan het goochelen geweest. Ik heb gevonden dat de getallen 14 tot en met 68 allemaal iets positiefs in zich hebben. Kort gezegd betekenen ze allemaal iets in de trant van mooi weer, sneeuw, mooie rallyactie met heel af en toe een deukje maar zonder erg. Ik geloof nog steeds niet in bijgeloof maar nu ik dit onderzoek tot een eind heb gebracht, ben ik voor een keer bereid in bijgeloof te geloven en wel met ingang van heden.

Was getekend,
Troela

PS. Uiteraard heb ik de bovenstaande betekenis van de getallen 14 tot en met 68 uit mijn overmaatse duim gezogen en is het nergens op gestoeld maar is dat niet de kern van elk bijgeloof?

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com