RallyNieuws
Jasper Riezebos

Bubbelende benzine in de tank van Jasper Riezebos

Jasper Riezebos wilde afzien. Die wens is vandaag, in de tweede etappe van de Dakar Rally, al ruimschoots in vervulling gegaan. Met 518 kilometer was de proef de langste van deze editie, maar vanwege de extreme hitte en het grote aantal ‘achterblijvers’, onder wie Riezebos, werd een hele groep motorrijders voortijdig uit de proef gehaald.

In het bivak in San Juan zat de jonge Riezebos er even goed doorheen. Hij weet niet of hij het had gehaald als de proef niet was geneutraliseerd bij de tweede tankstop voor de motoren. “Ik hoorde dat die laatste 100 kilometer een hel was. Dat was het ervoor ook al, in het fesh-fesh. Daar kregen we de auto’s om de oren. Je weet niet wat je meemaakt.”

Omdat Peugeot-rijder Carlos Sainz al een motorrijder had aangereden in het stof en de hitte op het laatste stuk alleen maar erger werd, besloot de organisatie om de resterende motorrijders uit de wedstrijd te halen. “Terecht,” vond Riezebos. “Het was echt gevaarlijk. Op het laatste stuk was het zo heet dat de benzine in de tank begon te borrelen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, zo warm. Ik hoorde het voortdurend bubbelen. Aparte ervaring wel. Zelf had ik er niet heel veel last van, zolang ik maar bleef rijden.”

Riezebos was kalmpjes aan de proef begonnen, in de wetenschap dat zijn energie 518 kilometer mee moest. Het begin was ook al best tricky, merkte hij. “Veel afdraaiende bochtjes langs ravijnen. Na 70 kilometer stond er al eentje langs de kant, met zijn motor in het ravijn. Ik denk: ‘Dat moet ik niet hebben!’ Dus ik heb het rustig aan gedaan. Het tweede deel was meer mijn ding: snelle paden, veel zand. Wel veel stof, maar dat hoort erbij hier.”

Eenmaal in het bivak besefte Riezebos heel goed dat het in zijn voordeel was dat de proef werd geneutraliseerd, maar ergens vond hij het ook wel jammer. “Het is toch een uitdaging. Daar kom je toch voor, voor het afzien? Maar goed, we krijgen de komende dagen nog afzien zat. Daar twijfel ik niet aan.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com