RallyNieuws
Peugeut 206 WRC

Demo klasse Legend Boucles nu ook voor eerste generatie WRC

Op minder dan vier maanden van het eerste grote autosportevenement van het Belgische seizoen 2016, is er leuk nieuws voor de fans, teams en rijders van de Legend Boucles.

Twee jaar geleden kreeg de Legend Boucles er een categorie bij met de categorie Demo. Deze was voorbehouden aan de Groep B en de Groep A van voor 1997. De deelnemers verzorgen de show en als ze dat willen, kunnen ze dit seizoen alle proeven van de wedstrijd afwerken, evenwel nog steeds buiten competitie. Bovendien zien we vanaf deze editie ook de WRC-wagens van de eerste generatie aan de start verschijnen, met andere woorden die bolides die gehomologeerd zijn voor de 1ste januari 2000.

Het gaat de facto om zes wagens: de Ford Escort Cosworth WRC (1997), de Toyota Corolla WRC (1997), de Subaru Impreza WRC (1997), de Skoda Octavia WRC (1999), de Peugeot 206 WRC (1999), Seat Cordoba (1998) en de Hyundai Accent WRC (2000).

Om aanvaard te worden, moeten de wagens in de officiële kleuren staan of in een decoratie die we eerder in de Boucles zagen. Enkele andere wagens kunnen steeds een aanvraagdossier naar de RAC Spa opsturen.

De Legend Boucles vinden plaats op 20 en 21 februari, met start en aankomst in Bastenaken, met voor het eerst sinds de wedstrijd het levenslicht zag, twee effectieve wedstrijddagen. Er wordt dus op zaterdag en zondag gereden en op die laatste dag zal het helemaal op onverhard gaan in de wouden van de provincie Luxemburg. Het is een première in ons land en zelfs zonder sneeuw zal het spektakel op de afspraak zijn.

Omwille van organisatorische redenen, worden er maximaal 300 wagens toegelaten, in de categorieën (Demo, Classic en Legend) samen. Ze leggen dezelfde 19 RT af (waarvan 13 verschillende) voor iets meer dan 200 km tegen de chrono. Inschrijven kan vanaf zondag 1 november via de site www.racspa.be.

Er gebeurt heel wat bij de ‘Classic’
Zoals aangekondigd door de organisatie, is de categorie ‘Classic’, in volle beweging. De deelnemers van deze categorie rijden ook het zeer mooie en integrale parcours van Legend Boucles 2016 met een gemiddelde van 60 km/u en krijgen heel wat moois voorgeschoteld. Nog enkele dagen en de inschrijvingen gaan open, vandaar een overzicht wat betreft de nieuwigheden.

Hij was al aanwezig tijdens de Portugal Historico en Ardennes Classic, andere zeer populaire evenementen voor historische wagens en Eric Chapa werkt nu ook met Pierre Delettre en dat met ingang van de editie 2016. Hij voorziet een instroom van onder meer Fransen en Portugezen op 20 en 21 februari. “De nieuwigheden voor de editie 2016 zullen niet onopgemerkt voorbij gaan”, legt Eric Chapa uit. “Op zondag zullen de deelnemers van de Classic voor de andere deelnemers de etappes, 100% onverhard in de wouden, afleggen. Op die manier kan er voor heel wat publiek gereden worden. Beeld je in dat het bovendien zou sneeuwen… wat gaan we dan krijgen? Vorig jaar was het overigens een Frans team, Berteloot en Cancel, dat met een Porsche 911 de rally won. Het is het bewijs dat niet alleen de Belgen specialisten in het genre zijn. Ze zullen zich dus ook dit jaar moeten weren, ook op eigen (onverharde) bodem. De buitenlanders weten dat ondertussen ook!”

Jean Caro en Eric Chapa hebben de proeven van de Legend Boucles 2016 ondertussen afgelegd en dat samen met de mensen van het bedrijf Blunik, die de tijdswaarneming voor de ‘Classic’ in goede banen zullen leiden. Het bedrijf deed het al tijdens de Ardennes Classic, waarbij de verantwoordelijken opmerkten dat het Belgische parcours helemaal anders is dan wat ze elders zien en dat geldt volgens hen ook voor de Legend Boucles in Bastogne. Hoe dan ook we verwachten ons aan een mooie editie.

Noteren we ook de goede verstandhouding met de gemeenten die aangedaan worden, maar ook met e vele lokale organisaties, waar heel wat activiteiten op de agenda staan. De Legend Boucles 2016 wordt een super rendez-vous met heel wat goede ambiance.

Het ziet er dus heel goed, waarop nog wachten voor de inschrijvingen?

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com