RallyNieuws
Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - East Belgian Rally 2018
©Jordan Dozin / Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - East Belgian Rally 2018

Dominantie Mats van den Brand ongekend in M-Cup tijdens East Belgian Rally

Knallen

Na de pijnlijke opgave in Roeselare en nu aan de start met nieuwere, nog performanter motor beloofde het team te in de M-Cup knallen. En knallen deed Mats. De eerste boucle van vier KP’s waren dadelijk goed voor vier scratches voor de Nederlander. Bij het inrijden van het servicepark in Sankt Vith keken naaste achtervolgers Franky Boulat en Wim Muilwijk al tegen een flinke achterstand aan. Tom Ceuppens en Kurt Braeckevelt zaten de Nederlandse Muilwijk-equipe op de hielen. Even verder volgden nog Frederik Vandeloock en Dirk Verhaert. Op de eerste proef moesten we jammergenoeg reeds de opgave melden van Chris Vandamme na een koprol.

Haasje over

De rode Beemer van Mats en Eddy reef ook alle acht volgende scratches binnen! Ongezien in de RACB M-Cup die dominantie. Werkelijk een twaalf op twaalf voor Mats van den Brand. In de spannende strijd om de ereplaatsen ramde Kurt Braeckevelt een paal en beëindigde zo zijn seizoen erg pijnlijk. Het duo Boulat-De Busser had de tweede plaats veilig. De strijd om de derde podiumplek tussen Ceuppens en Muilwijk. Haasje over spelend, de vallende duisternis gaf Tom Ceuppens blijkbaar vleugels!

Best of te best

In de laatste lus in de Oostkantons dribbelde Tom over Wim & Nadia Muilwijk en leek op weg naar het brons. Niet met mij, zal flinke Wim gedacht hebben. In de laatste proef van deze lange rally dag in de Eifel reed hij concurrent Ceuppens bijna op een halve minuut! Met deze krachttoer legden vader & dochter Muilwijk mooi beslag op de derde plek, achter “Best of the Rest” Franky Boulat.

Oververdiend

Winst met grote brio was er voor Mats van den Brand. De Eindhovenaar was werkelijk outstanding vorige zaterdag. De RACB M-Cup zege van de dag ging oververdiend naar het M.A.T.S. team dat sportief revanche aankondigde voor komend seizoen.

Gezien de mooie strijd dit hele seizoen, de meer dan tevreden deelnemers en de talrijke plannen die op stapel staan voor komend rallyjaar beloofd de editie RACB M-Cup 2019 een grand cru te worden!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com