RallyNieuws
Wesley Stevens & Mart vd Heuvel - Peugeot 206 RC - Shortrally Kasterlee 2019
Wesley Stevens & Mart vd Heuvel - Peugeot 206 RC - Shortrally Kasterlee 2019

Een hete maar mooie dag voor Stevens Rallysport

Zondag 25 augustus 2019 jongstleden stond het team van Stevens Rallysport aan de start van de Shortrally Kasterlee (Be). Neef en sponsor Mart vd Heuvel zat voor deze gelegenheid op de hotseat naast Wesley om zo eens te proeven hoe t was om een rally te rijden. Deze keer was hij dus de ROOKIE in het team.

Spelletje

Na een goede verkenning op zaterdag, waar Mart meteen het spelletje leek te snappen, werd er op zondagochtend rond 10 uur gestart voor de eerste ronde. Helaas werd er letterlijk op het moment dat ze moesten vertrekken, de start afgebroken omdat een eerder gestarte equipe van de weg was gegaan waarbij medische assistentie nodig was. Dit zou niet het laatste oponthoud betekenen deze dag.

Vuil

Na een tijdje te hebben gewacht was het dan toch echt tijd om te vertrekken. Meteen werd duidelijk dat er veel en op meer plaatsen werd gesneden waardoor de weg er erg vuil bij lag. Op de eerste klassementsproef werd er nog wat rustig gestart om aan elkaar te wennen op snelheid. Vanaf klassementsproef twee ging het steeds wat harder, maar er moest ook meer gesneden worden. Voor de Peugeot, die geen sper heeft, is dat niet ideaal.

Warm

Na de eerste service werden de twee proeven opnieuw gereden alleen helaas weer met veel wachten door diverse redenen. Meestal is dat niet zo erg maar het was heel de middag erg warm en vooral in de auto, waar de temperatuur hoog opliep door de felle zon.

Probleem

Op de tweede service werd het enige probleem van de dag gevonden in de vorm van kromme achter remblokken. Verder heeft de auto het heel goed gehouden in het warme weer en de slechte omstandigheden die zich in de loop van de dag voordeden.

Tweede

Bijna twee uur na de geplande tijd kwamen Wesley en Mart over de finish en hier kwamen ze er achter dat ze op maar negen seconden van de klasse-winnaar op een mooie tweede plaats waren geëindigd.

Toekomst

Na de rally overheerste een goed gevoel en Mart heeft ervan genoten en wellicht zien we hem in de toekomst nogmaals in de auto. Wij willen natuurlijk onze sponsoren weer bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en gaan zelf hard aan de slag om de auto klaar te zetten voor de volgende rally: de East Belgian Rally eind september.

bron: Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com