RallyNieuws
Team De Rooy in de keuken - Dakar 2015

Een natte maar korte avond sleutelen in het bivak

Bron: Team Iveco | De Rooy | Petronas

“Zo ferm heb ik het nog nooit zien onweren, wat een noodweer kan het hier zijn.” Zo vertelde onze Chef Techniek Hugo Duisters ons deze morgen. Na de proef van gisteren waren er wederom geen technische problemen en moest men dus alleen het lange controlelijstje afwerken. Voor 00:00 uur waren ook alle monteurs klaar met hun werk. Ze hadden ’s avonds nog regelmatig een bui over zich heen gekregen. De temperaturen bleven daarbij hoog dus was het nog steeds aangenaam tussen de buien door. Zoals vaak, is het Team Iveco | De Rooy | Petronas één van de eerste die hun servicetrucks het bivak op rijdt. Daardoor kiezen ze de betere plaatsen uit, zo ook gisteravond. Stond het grasveld helemaal blank, onze trucks stonden op de enige strook beton die er op het gehele bivak te bekennen was.

Special 11
De overige specials starten de trucks steeds tussen de auto’s. Gerard mag vandaag als 5e truck zijn IVECO Powerstar om 12:06 uur (GMT -3 uur) in de versnelling zetten. Hans direct daarna als 6e truck om 12:07 uur. Pep start tot slot als 18e truck, 12:18 uur. Het is een proef met veel bomen langs de route, met hier en daar door de regen een gladde piste kon er vandaag nog wel eens een voorruitje stuk gaan. Het wordt dus ook deze special van 194 kilometer opletten voor de heren rijders!

Menu van de dag
Gisteren was de IVECO Catering Truck niet alleen keuken maar ook het overgrote deel van de avond schuilhut. De cateringwagen is vaak een van de laatste die de klep ’s nachts sluit om vervolgens als één van de eerste voertuigen ’s morgens wederom het bivak te verlaten en koers te zetten naar het nieuwe bivak. Vandaag wordt dat Termas de Río Hondo waar men de teamleden vanavond heerlijke drumsticks en spinazie met gebakken krieltjes voorschotelt.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com