RallyNieuws
Daun Eifel Rallye Festival 2012
Daun Eifel Rallye Festival 2012

Eifel Rallye Festival is klaar voor de start

Start

Het wordt druk in de Vulkaaneifel volgend weekend, van 19 t/m 21 juli. Alle onderkomens in de omgeving zijn al maanden volgeboekt. Meer dan tienduizend gasten komen zich vergapen aan zo’n 170 historische rallyauto’s. In een perfect voorbereid evenement getuigen deze auto’s van een uitgebreide rallyhistorie. “Het wordt tijd dat het eindelijk van start gaat,” laat de uit Daun afkomstige organisatievoorzitter Otmar Anschütz weten. “Na een jaar van voorbereiding kijken we reikhalzend uit naar de start van het evenement.”

Tijd

Volgens Reinhard Klein, van Slowly Sideways, zullen de toeschouwers het verschil tussen de roemruchte auto’s van weleer en de zorgvuldig en liefdevol nagebouwde replica’s, niet kunnen herkennen. Eén van de kenmerken van het ADAC Eifel Rallye Festival is het feit dat er niet op tijd gereden wordt. Desondanks wordt de wedstrijd wel als een moderne wedstrijd georganiseerd en worden ook alle veiligheidsmaatregelen genomen. Dat er niet tegen de klok wordt gereden maakt het mogelijk dat ook de oude Groep-B auto’s hun opwachting kunnen maken. “Dat er niet tegen de klok wordt gereden zorgt er ook voor dat op de Rallye Mijl in Daun een ontspannen sfeer heerst, zonder prestatiedruk. Volgens Wolfgang Inhester, Duits rallykampioen in 1980 als navigator van Achim Warmbold in een Porsche 911 SCRS, is het Eifel Rallye Festival de hoogmis van de historische rallysport.

Donderdag

Vanaf donderdag is het geluid van lang vervlogen rallydagen in de Eifel weer te horen. De Maubach Arena, tussen Darscheid en Hörscheid, begint de overture. In Daun begint dan op de Rally Mijl de inmiddels traditionele openlucht bioscoop met films van Helmut Deimel.

Vrijdag

Op vrijdagmorgen begint om 08:00u de openbare technische keuring van de auto’s. Dit biedt een bezienswaardige inkijk in de techniek van de auto’s. Om 11:00u begint dan het handtekeningen uurtje. Hierbij aanwezig zijn onder andere Stig Blomqvist, Jimmy McRae, Rudi Stohl en Luis Moya. In de middag kunnen de toeschouwers kiezen uit een waterdoorgang, een jump of toch het driften. Om 19:20u begint dan de legendarische proef bij Sarmersbach, waarbij de deelnemers meermaals door het feestvierende dorp zullen rijden.

Zaterdag

Op zaterdag staan aansprekende asfaltproeven in de Vulkaaneifel op het programma. De drie klassementsproeven worden zowel in de ochtend als ’s middags afgewerkt. Het publiek heeft de keuze uit de proef in het Kelberger Land, de klassieker Lehwald en de nieuwe variant van de Risselberg. In de middagpauze kunnen de rijders en de auto’s gezien worden op de Rally Mijl in Daun. Daar staan ook diverse auto’s die in het verleden deelnamen aan de Pikes Peak Hill Climb, het thema van dit jaar.

Het evenement sluit met een grote finale om 19:30u op dezelfde Rally Mijl.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com