RallyNieuws
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Subaru Impreza S14 WRC - Short Rally Kasterlee 2019
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Subaru Impreza S14 WRC - Short Rally Kasterlee 2019

Erik van Loon tevreden met tweede plaats in Kasterlee

Het is alweer even geleden dat Erik van Loon met de Subaru Impreza S14 WRC heeft gereden, dat was de Centraal Nederland Rally in 2017. Na de tweede proef blijkt dat er iets niet in orde is met de versnellingsbak, de monteurs van Wevers Sport hebben tijdens de tweede service de bak vervangen waardoor Van Loon en Harmen Scholtalbers in het spoor konden blijven van Piet van Hoof. Van Hoof wint de rally, desondanks is Van Loon tevreden met de tweede plaats tijdens de Short Rally van Kasterlee.

Dankbaar

“Het was wel even wennen,” vertelt Van Loon. “Dit kanon rijdt zo anders dan de Fabia R5 of de Renault R.S. 01 waarmee ik vorige week getest heb. Dit is gewoon brute kracht, Harmen en ik hebben heel erg genoten. Ik ben de monteurs van Wevers Sport erg dankbaar dat zij in 50 minuten de bak hebben gewisseld. Daardoor konden wij competitief blijven. Het tijdsverlies op Van Hoof in de openingsfase viel me niet tegen, hij kent hier alles en heeft al vaak gewonnen. Uiteindelijk zitten we binnen een seconde en winnen we de laatste proef.”

Bloedsnel

Van Loon gaat zich nu concentreren op de 24-uurs race van Barcelona. Op donderdag zijn de vrije trainingen, op vrijdag de kwalificatie en de nachttraining. De race start op vrijdag om 12 uur en zal na 24 uur en een ronde finishen. “Dit is weer helemaal anders dan de rally. Ik heb er zin in, de Renault rijdt erg fijn en is bloedsnel. Hopelijk behalen we een mooi resultaat.”

bron: Van Loon Racing

Plaats reactie

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com