RallyNieuws
Fabian Kreim & Frank Christian - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Stemweder Berg
Fabian Kreim & Frank Christian - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Stemweder Berg

Fabian Kreim wint ADAC Rallye Stemweder Berg

In de Skoda Fabia R5 van Skoda Duitsland was het Fabian Kreim die met ruim negen seconden voorsprong de ADAC Rallye Stemweder Berg heeft gewonnen. Hij en zijn navigator Frank Christian verwezen de equipe in de Ford Fiesta R5, Rene Mandel en Dennis Zenz, naar de tweede plaats. Derde werden Dominik Dinkel en Christina Kohl in eveneens een Skoda Fabia R5.

Nederland

Aan de start stonden 83 equipes om de 133 kilometers, verdeeld over 15 klassementsproeven, af te gaan leggen. Aan de start stond ook twee Nederlandse equipes, uitkomend voor het team van Rallysport Utrecht. In de Mitsubishi Lancer Evo VII waren het Martin Menzing en Peter van Teunenbroek, terwijl in de Mitsubishi Lancer Evo VIII Ernst Kranenburg en Alex Eisenberg de strijd aanbonden.

Problemen

Beide equipes kregen echter al snel te maken met technische problemen. Ernst Kranenburg kon zijn auto al snel terug naar de service brengen. Voor hem restte niets ander dan de problemen oplossen en via Rally2 opnieuw van start te gaan. Ook Martin Menzing kende zo zijn problemen. Hij moest onderweg een turboslang meermaals terugplaatsen en verloor daarmee zowel vermogen als tijd. Dit tijdverlies was dermate groot dat ook hem niets anders restte dan via Rally2 weer van start gaan.

Verhuizing

De ADAC Rallye Stemweder Berg kende in het verleden proeven met lange rechte stukken, gevolgd door haakse bochten en weer lange rechte stukken. Sinds de organisatie de wedstrijd een drietal jaren geleden verplaatst heeft naar Lübbecke, werden de klassementsproeven ook uitdagender. Het landschap is, door de hoogteverschillen en de grote diversiteit aan bochtige wegen, uitermate geschikt voor het organiseren van een rally. Dit is ook te zien op de lijst van uitvallers. Van de 83 deelnemers komt er zo’n 25% niet aan de finish.

Tintje

Aan deze wedstrijd zit nog een ander Nederlands tintje. Op de vierde plaats is namelijk de equipe met als rijder de Oostenrijker Christoph Brugger en de Duitse Katrin Becker als navigator geëindigd. Zij reden in de Ford Fiesta R5 uit de stallen van Hans Weijs Motorsport. Deze auto was in eerste instantie door Hans Becx naar Nederland gehaald om korte tijd later overgenomen te worden door Hans Weijs Motorsport. Daar is deze auto geüpgraded met het Evo pakket.

Ambulance

Op klassementsproef 10 verscheen plotseling een ambulance op de proef. Nadat Rene Mandel in de Fiesta en Fabian Kreim in de Fabia een officialpost waren gepasseerd, reed de ambulance de proef op. De aanstormende Christoph Brugger in de Fiesta moest tot vaart minderen worden gemaand. Hij kreeg later een gecorrigeerde tijd toegewezen

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com