RallyNieuws
Alex Eisenberg & Jurgen van Hooijdonk - Peugeot 206 - Visual Art Rally 2019
Alex Eisenberg & Jurgen van Hooijdonk - Peugeot 206 - Visual Art Rally 2019

Garantfloors kijkt tevreden terug op Visual Art Rally

In één woord tevreden. Dat is zoals Alex Eisenberg en Jurgen van Hooijdonk terugkijken op de Visual Art Rally van vorige week. Reed Jurgen nog in de Zuiderzeerally in de Peugeot 206, dit keer was het Alex Eisenberg die na jaren navigeren het stuur weer eens ter hand wilde nemen. Het Garantfloors Rallyteam neemt met de Peugeot 206 deel aan de 206 Rally Cup, waarin het team uiteindelijk de zevende plaats wist te behalen. Er stonden in totaal zeventien deelnemers aan de cup aan de start.

Verwachtingen

“We zijn zonder hoge verwachtingen de wedstrijd ingegaan,” vertelt Alex. “Het was voor Jurgen de eerste keer dat hij navigeerde en voor mij de eerste keer weer sinds jaren dat ik zelf reed. Dan mag je niet verwachten dat je op het topje van je kunnen de strijd aan kunt gaan.” Het team heeft de wedstrijd voorzichtig opgebouwd. De pace notes, die tijdens de verkenningen zijn opgesteld, zijn met de nodige voorzichtigheid opgesteld. “De meest belangrijke of zelfs cruciale bochten en passages hebben we duidelijk genoteerd en gemarkeerd,” legt Alex uit. “We wilden geen enkel risico lopen om van het parcours te geraken. Het had dus nog echt wel sneller gekund, maar dat moet groeien,” aldus Alex.

Ondanks dat Alex en Jurgen de wedstrijd met de nodige voorzichtigheid benaderden, wisten ze de snelheid gedurende de wedstrijd toch op te voeren. “Op de zevende klassementsproef heeft ons dat zeker geholpen,” zegt Alex. “Er viel op dat moment hagel of sneeuw en dat maakte de weg glad. Er waren al een aantal deelnemers hard afgegaan daar. Op het industrieterrein in Nijkerk hebben we toch wat foutjes gemaakt. Het was daar smal en je probeert een snellere deelnemer die achterop komt toch niet in de weg te rijden. Dat ging soms wat lastig.”

Chicane

De auto heeft geen klap verkeerd gegeven. Alles liep perfect. Het enige aan de auto dat ons aan de Visual Art Rally doet denken is een kleine schaafplek omdat Alex een chicane heeft geschampt. “De auto ging perfect. Dat geeft vertrouwen waardoor we steeds de snelheid iets op durfden te voeren. We zijn dan ook dik tevreden met het resultaat.”

Het Garantfloors Rallyteam vond op de service onderdak bij het team van Rookie Rally Team Brabant, samen met het team van Stevens Rallysport. “We zijn blij met de steun die we van het Rookie Rally Team Brabant krijgen,” vertelt Alex. “Daar zit enorm veel kennis en ervaring. We proberen daar zoveel mogelijk ons voordeel mee te doen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met goede vrienden, elk op zijn eigen niveau, samen aan dit spelletje mee te doen.”

bron: Garantfloors Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com