RallyNieuws
Gerben Brouwer & Niels Kroeze - Audi Quattro S2 - Zuiderzeerally 2018
Gerben Brouwer & Niels Kroeze - Audi Quattro S2 - Zuiderzeerally 2018

Geen punten voor Brouwer Rallysport in Zuiderzeerally

Traditioneel

Op zaterdag 17 maart jl.vond in de omgeving van Emmeloord de eerste ronde van het Nederlands Rally kampioenschap plaats. De Zuiderzeerally is traditioneel de opener van het rallyseizoen.

Koudste

De organisatie en toeschouwers konden zich verheugen op een zeer divers en sterk deelnemersveld. Siberische omstandigheden, met gevoelstemperaturen van -10 graden Celsius, kenmerkten een ijskoude editie van de Zuiderzeerally, die zelfs in de boeken komt als de koudste 17 maart ooit gemeten! Gelukkig bleef het wel droog en het zonnetje kwam zelfs regelmatig tevoorschijn! De organisatie had een prachtige wedstrijd georganiseerd met zeer snelle en fraaie klassementsproeven.

Testsessie

Voor de teams van Brouwer Rallysport betekende dit, na een korte testsessie op het RDW-centrum in Lelystad, de eerste rallykilometers van het jaar. Beide equipes kwamen uitstekend uit de startblokken en leken af te stevenen naar een uitstekend resultaat, totdat het technische noodlot toesloeg…

Nieuw

De eerste proeven, in de omgeving van Oldemarkt en Basse, waren voor iedereen nieuw. De auto`s en de equipes konden zich gelijk goed opwarmen door de extreem snelle proeven, waar de gemiddelde snelheid erg hoog lag.

Startblokken

Gerben en Niels schoten uit de startblokken door tweemaal een achtste tijd algemeen te klokken! Ook in de tweede boucle van deze proeven, noteerde het duo tweemaal een achtste tijd algemeen. En zo werd het nieuwe seizoen aangevangen zoals gehoopt. De Audi hield zich uitstekend tussen en zelfs voor, het moderne rallygeweld. In de loop van de middag stonden de proeven bij Kampereiland op het programma, waaronder de machtige 25 kilometer lange proef Kampereiland-Oost.

Drempeltje

Na acht van de 12 klassementsproeven lagen Gerben en Niels boven eigen verwachting op een zevende plaats in de algemene rangschikking en leek het team af te steven en op een uitstekend resultaat. De “bekendste” industrieproef bij rallyrijdend Nederland is ongetwijfeld de Nagelerweg op het industrieterrein in Emmeloord. Ondanks de kou wilden vele toeschouwers niets van dit spektakel missen. Voor Gerben en Niels betekende proef negen de laatste kilometers van deze rally. Na een drempeltje had de Audi plotseling geen aandrijving meer en moest de Audi aan de zijlijn worden geparkeerd. Een defecte homokineet maakte een einde aan de eerste wedstrijd van het seizoen en daardoor nul punten voor het kampioenschap. Desondanks kan men terugkijken op een zeer geslaagde rally met bijzonder fraaie klassementsproeven. Over vier weken revanche in de Centraal Nederland Rally.

Pierre Brouwer & Paul Helmink - Volvo 240 Turbo - Zuiderzeerally 2018
Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo – Zuiderzeerally 2018

Onwennig

De eerste échte rallymeters met de verbeterde Volvo 240 Turbo verliepen nog een beetje onwennig. De progressie van de auto was echter direct merkbaar. Bij het uitkomen van de bochten is de auto een stuk vlotter weg dan voorheen! Verrassend waren dan ook de tijden die er in de eerste proeven werden geklokt!
Op de eerste proef noteerde het duo direct een fraaie 15e tijd algemeen! Tijdens de tweede proef kwam men een Subaru achterop die door problemen langzaam reed, maar de oranje Volvo niet in zijn spiegels zag. Dit zorgde voor het eerste tijdverlies. Toch keerden Pierre en Paul tevreden terug op de eerste service, de 15e plaats in de algemene rangschikking en in de klasse waren boven hun verwachting!

In de tweede boucle ging het duo er direct goed voor zitten en noteerde een fraaie 13e tijd algemeen op de proef bij Oldemarkt. Na vier proeven vonden ze zichzelf op een prachtige 12e plek algemeen terug in de tussenstand.

Kampereiland

De proeven bij Kampereiland stonden op het programma en hier werd het tempo nog iets opgeschroefd, totdat men op de 25 kilometer lange klassementsproef na circa tien kilometer de minuut eerder gestarte Mitsubishi Lancer Evo 10 achteropkwam. Ruim zeven kilometer bleef de equipe in de Evo voor hen rijden en werden ze er niet langs gelaten. Dit resulteerde in zeer veel tijdverlies, een voorruit vol met putten en steenslag en bovenal enorm veel frustratie bij Pierre en Paul. Na deze proef heeft Paul direct de wedstrijdleiding ingeseind over dit voorval. We bleken deze rally niet de enige te zijn geweest….

Improviseren

Gefrustreerd werd richting de hergroepering gereden en tot slot van rekening begaf de koppeling het op de verbindingsroute. De service werd door een beetje improviseren gehaald, maar helaas was er tijd tekort om het euvel te verhelpen. Het serviceteam heeft met man-en-macht geprobeerd de auto voor de Zeebodemshortrally klaar te krijgen, maar na de- en montage van de versnellingsbak én het monteren van een tijdelijk aangepaste koppelingsgaffel, bleek het niet voldoende om te kunnen startten. Enerzijds zeer teleurgesteld maar anderzijds gemotiveerd door de gereden tijden en progressie werd er huiswaarts gekeerd. Het seizoen duurt nog lang….

In de Centraal Nederland Rally hoopt het team haar eerste punten voor het Nederlands Rally Kampioenschap te kunnen verzamelen.

Test RDW Lelystad voor het goede doel

Op zondag 11 maart jl. heeft Brouwer Rallysport enkele testrondjes gemaakt op het RDW-testcircuit in Lelystad. Daarnaast kon meteen “meerijden in een rally auto” worden ingelost voor een aantal mensen die op een veiling voor het goede doel geld hadden geboden. Dit veilingitem werd door Brouwer Rallysport ingezet.

Kick-Off Borrel seizoen 2018

Op zaterdag 10 maart jl. vond de Kick-Off Borrel van Brouwer Rallysport voor het seizoen 2018 plaats bij Autobedrijf Brouwer in Rogat. Met onze sponsoren en teamleden hebben wij terug gekeken naar het vorige seizoen en vooruitgeblikt op 2018.

Nieuwe sponsoren Brouwer Rallysport

Wij verwelkomen dit seizoen twee nieuwe sponsoren die hun naam aan Brouwer Rallysport willen verbinden! Ronald Luimes en André Mulder bedankt voor jullie ondersteuning!

Volgende rally: 14 april, de Centraal Nederland Rally
De volgende rally op de rallykalender is de Centraal Nederland Rally in de omgeving van Barneveld. Ook hier komt Brouwer Rallysport met beide auto`s aan de start.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com