RallyNieuws
Team Iveco | De Rooy | Petronas - Dakar 2015

Gerard en Hans lopen bumperschade op zonder gevolgen voor Marathon etappe 2

Bron Team Iveco | De Rooy | Petronas

Niet geheel onverwacht lieten de IVECO’s zich gisteren goed van voren zien in het eerste deel van de marathon etappe. Vandaag in het 2e deel komt het op stuurmanskunst aan in het laatste enorm zware deel van de proef. Wie echt in de duinen kan rijden, weet hier zeker het verschil te maken. Hopelijk kunnen ook onze teamleden wederom van zich doen spreken.

Het hoog nodige onderhoud zit er op
Gisteravond ondervonden we nog een nadeel van de marathon etappe. A.S.O. had nu midden in de woestijn het bivak opgezet, helaas was daar niet de beschikking over een mobielnetwerk. De teamleden hebben vannacht zelf nog even met ons contact gezocht door met hun satelliet telefoon te bellen. “Hier is alles in orde er zijn geen technische mankementen aan de trucks. Het enige wat zowel Hans als ik hebben opgelopen is een kromme bumper. Er zaten een paar verraderlijke klippen in het parcours die we beide niet helemaal gladjes hebben genomen,” aldus Gerard de Rooij vanuit de woestijn.

Darek, Bernard en Michel, de monteurs uit de afzonderlijke rallytrucks, hebben gezamenlijk alle standaard controles uitgevoerd. De IVECO voertuigen moeten de proef van vandaag goed kunnen doorstaan. Een nieuwe bumper zal toch echt moeten wachten tot de rustdag.

Special 8
Vandaag is het 2e deel van de marathon etappe al vroeg begonnen. Om 09:00 uur (GMT -3) is Loprais al van start gegaan. Het is een proef zonder verbinding, men begint direct aan de special van 273 kilometer. Wederom ligt er veel zand in het verschiet, de laatste 53 kilometer zijn zwaar en hebben een aantal hoge duinen in het traject waar het zomaar een slagveld van gestrande, vastzittende voertuigen kan worden. In deze etappe kan het zomaar zijn dat de toekomstig winnaar van Dakar 2015 zich aandient. Gerard [501] is gestart als 2e truck om 09:02 uur (GMT -3), Hans [504] als 6e om 09:10 uur en tot slot Pep [509] als 11e om 09:20 uur. Ook vandaag is het net als gisteren een rustig eerste deel van de proef omdat er alleen trucks op rijden, alleen de 10 slotkilometers komen de rijders weer tussen de auto’s om gezamenlijk de afdaling in te zetten naar het strand en bivak.

Menu van de dag
Ad, de keukenprinses van het Team Iveco | De Rooy | Petronas, heeft vandaag weer volop kunnen bevoorraden in Iquique. Ook in Chili zijn de voorzieningen prima op orde dus is er vanavond een heuse BBQ gepland. Dit zullen de rijders kunnen waarderen, na een nachtje ontbering in de woestijn.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com