RallyNieuws

Kubica tijdens Wales Rallye GB in een Citroën DS3 WRC

Dankzij de steun van Citroën Racing en Sheikh Khalid Al Qassimi krijgt Robert Kubica de kans om tijdens de Wales Rallye GB in een Citroën DS3 WRC van het Abu Dhabi Citroën WRT aan de start te staan.

Volgens Al Qassimi verdient de prestatie van Kubica in het WRC2 het vertrouwen en stond zijn DS3 WRC dan ook graag ter beschikking en is er van overtuigd dat Kubica een waardig lid van het Abu Dhabi Citroën WRT zal zijn.

In Spanje, tijdens de Rally RACC Catalunya, zal Kubica echter nog in het WRC2 een klus moeten klaren. Een tweede plaats is voldoende om het kampioenschap veilig te stellen.

Teambaas Yves Matton legt uit dat afgesproken is dat wanneer Kubica het WRC2 zou winnen, hij een stapje hogerop zou komen. Daarnaast is het zijn beleid om veelbelovende rijders hun kunnen te laten zien. Ook als Kubica onverhoopt de titel niet zou winnen dan heeft hij nog steeds een succesvol seizoen volgens Matton. Zijn motivatie en professionaliteit zorgen er ongetwijfeld voor dat Kubica een goed resultaat kan scoren.

Kubica ziet in dat uitkomen voor het fabrieksteam een geweldige kans is. Wales stond niet op zijn programma en dus is hij erg blij deze ervaring op te kunnen doen.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman (archief)

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com