RallyNieuws
Sébastien Loeb - WRC Germany 2012
Sébastien Loeb - WRC Germany 2012

Loeb keert terug in het WRC

In 2012 nam Loeb afscheid als rijder afscheid van het WRC en richtte zich met Sébastien Loeb Racing op de circuitsport. Zo nam hij zelf als privateer deel aan het WTCC en was hij betrokken bij de Porsche Carrera Cup in Frankrijk, het Franse GT Kampioenschap, het FIA GT Kampioenschap en nam hij deel aan Le Mans. Ook voor 2016 staat o.a. het WTCC op de kalender.

In 2016 zal Sébastien Loeb echter ook weer te zien zijn in het wereldkampioenschap rally, het WRC. Dit keer niet als rijder, maar samen met zijn vroegere navigator Daniel Elena en zakenpartner en vriend Dominique Heintz, als teambaas. Het team zal een Citroën DS3 R3 Max inzetten in het Junior WRC en binnenkort zal de naam van de rijder bekend gemaakt worden.

“Na mijn afscheid van de rally koos ik voor het circuit. Ik wist echter dat ik ooit terug zou keren in de rally. Er was tijd nodig om alles op een rijtje te krijgen en het team is groot genoeg geworden om meerdere programma’s tegelijk te runnen. Daarom ook de participatie van Daniel Elena en Dominique Heintz. We hebben samen veel meegemaakt en hopen samen weer mooie momenten te beleven. De keuze voor het Junior WRC is eigenlijk een heel logische. Het is een mooie gelegenheid om jong talent te ondersteunen. Ik heb die weg ook afgelegd ken het klappen van de zweep.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com