RallyNieuws
Mats van den Brand - Ford Fiesta R2 - Twenterally 2014

Verkooijen Rally Sport gaat historisch in 2016

De afgelopen maanden heeft Verkooijen Rally Sport gebruikt om het project met KNAF Talent First rallytalent Mats van den Brand te evalueren en af te ronden. Het succesjaar 2014 met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport (VRS) kreeg dit seizoen vooral dankzij het samenwerkingsverband met en de inzet van VRS een vervolg in de Drive DMack Fiesta Trophy (DDFT). De deelname aan 5 WRC rally’s is voor ons om zowel sportieve als menselijke redenen uitgelopen op een teleurstelling. Het heeft ons doen besluiten om de samenwerking met Mats van den Brand te verbreken en voor 2016 een nieuwe uitdaging aan te gaan in de historische rallysport.

Met de Ford Fiesta R2 van VRS behaalde Mats van den Brand onder onze begeleiding vele successen. Naast 5 overwinningen in de Nederlandse Fiesta Trophy etaleerde hij zijn talent bij zijn WK-debuut tijdens de WK-ronde van Duitsland. Als privateer eindigde Mats van den Brand met de VRS Fiesta R2 als tweede in de Drive DMack Fiesta Trophy (DDFT) en als beste privérijder. Daarna volgde een volgend succes met het winnen van de Drive Dmack Shoot out. De hoofdprijs vormde deelname aan 5 WRC Rally’s binnen de Drive Dmack Fiesta Trophy 2015, een initiatief van Ford huispreparateur M-Sport.

Volgende fase
Vooral door de financiële inbreng van het NOC*NSF via de Stichting KNAF Talent First, M-Sport, een bijdrage van enkele persoonlijke relaties van de jonge rijder, en met name de sponsors van Verkooijen Rally Sport is een toereikend budget bij elkaar gebracht voor deelname aan de DDFT, de kweekvijver voor rallytalenten uit de hele wereld met gelijkwaardige Ford Fiesta’s R2 Ecoboost. Dit gaf vorm aan de volgende fase in het project om KNAF Talent First talent Mats van den Brand in de spotlights te zetten bij de fabrieksteams.

De kalender wordt gevormd door WK-rally’s in Portugal (gravel), Polen (gravel), Finland (gravel, Duitsland (asfalt) en als afsluiter Spanje (gravel én asfalt). De afsluiting van het rallyproject van Verkooijen Rally Sport eindigt in een zware teleurstelling. De resultaten blijven veelal ver beneden het kunnen van de jonge rijder door een mix van onervarenheid, het ontbreken van gravelkennis en dikwijls te gretig mee willen doen met meer ervaren rallyrijders. Het resulteert in twee crashes, waarbij ook een Ford Fiesta wordt afgeschreven. Enkel tijdens de WK Duitsland wordt een goede prestatie neergezet met een tweede plaats in de Drive Dmack Fiesta Trophy.

Nieuw rallyproject
De tegenvallende resultaten van Mats van den Brand in combinatie met zijn gedragingen richting en beschuldigende uitlatingen over Verkooijen Rally Sport, hebben niet bijgedragen aan de verstandhouding tussen beide partijen. Dit heeft geleid tot het besluit van Stichting Rally Racing Oirschot en Verkooijen Rally Sport om de samenwerking met Mats van den Brand te beëindigen. Na een korte rustperiode kijkt VRS alweer vooruit naar een nieuw rallyproject en naar nieuwe uitdagingen. Wij denken aan een uitdaging in classic en/of historische rally-evenementen met een eigen rallybolide.

Wat betreft het merk auto hebben we een sterke voorkeur voor Nissan/Datsun, het merk waarmee we onze autosport activiteiten zijn begonnen. Begin 2016 hopen we een keuze te maken, om vervolgens te kunnen beginnen met het (om)bouwen van een straatauto of bestaande rallybolide. Ons doel is om medio 2016 klaar te zijn zodat Nelis en Bas op nationaal niveau kunnen starten in een classic rally. Binnenkort geven we meer informatie omtrent de vorderingen van ons nieuwe project.

Langs deze weg willen we graag al onze trouwe sponsors en relaties bedanken voor hun jarenlange bijdrage en ondersteuning. Wij wensen al onze sponsoren en relaties, net als alle andere mensen, een goede start van 2016 met veel geluk, gezondheid en positiviteit!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com