RallyNieuws
Martijn Kool
Martijn Kool

Martijn Kool verruilt circuit voor rally

Tijdens de komende Circuit Short Rally zal Martijn Kool voorlopig voor het laatst op het circuit hebben gereden. Hij maakt dit seizoen de overstap, na zeven jaar in diverse klassen op het circuit te hebben geracet, naar de rallysport. Met de Renault Clio reed Martijn in diverse klassen op het circuit. Eén jaar reed hij in de Peugeot RCZ, maar bleef uiteindelijk toch trouw aan de Renault Clio.

Gekkigheid

De 33-jarige Nijverdaller woont op loopafstand van het serviceterrein van de Hellendoornrally. Bij de laatste editie van dit evenement zei hij, terwijl hij op de proef Notter stond te kijken, dat hij dat ook ging doen. “Het was eigenlijk gewoon gekkigheid,” vertelde Martijn aan RallyNieuws. “Er zat toen nog niet echt het idee achter het ook daadwerkelijk te gaan doen. Van het één kwam echter het ander en al snel stond er een Renault Clio R3 in de werkplaats.”

Martijn Kool - Renault Clio R3
Martijn Kool – Renault Clio R3

Netwerk

Thuis in zijn werkplaats handelt Martijn in circuit-versies van de Renault Clio. “Het gaat voornamelijk om de handel in onderdelen van de diverse race versies van de Renault Clio,” verduidelijkt Martijn. “Daardoor heb ik de afgelopen jaren een groot internationaal netwerk van relaties opgebouwd en was een Clio R3 snel gevonden. De auto komt uit België en het is precies dezelfde auto als waar Jan de Winkel in rijdt.” Daar waar op het circuit de rijder alleen in de auto zit, zal in de rally Jean-Paul Strijthaegen de rol van navigator op zich gaan nemen.

Beperkt

Of Martijn na het seizoen 2019 ook in de rallysport blijft, valt volgens hem nog te bezien. “Ik heb nu voor dit jaar besloten in de rallysport in te gaan stappen. Ik rijd een beperkt aantal wedstrijden en we zullen wel zien hoe het gaat.” Op de kalender staan de volgende wedstrijden:
– Circuit Short Rally
– Visual Art Rally
– Hellendoornrally
– Vechtdalrally
– Twente Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com