RallyNieuws
TT circuit - Drenthe Rally 2022
TT circuit - Drenthe Rally 2022

Nederlands rallyseizoen eindigt in Hengelo

Vandaag heeft de organisatie van de JACK’s International Drenthe Rally laten weten dat de wedstrijd dit jaar geen doorgang zal vinden. Daarmee eindigen de diverse kampioenschappen in Hengelo tijdens de Twente Rally.

Als reden voor het afgelasten van de Drenthe Rally geeft de organisatie op dat een aantal gemeentes nog niet hebben besloten al of niet een vergunning te zullen afgeven. De gemeente AA en Hunze heeft laten weten de vergunning niet af te geven. Als reden wordt aangegeven de te gebruiken wegen niet veilig en geschikt te achten.

Kampioenschappen

Het Nederlands Rally Kampioenschap is daarmee voor Yannick Vrielink. Met een voorsprong van 39 punten is hij niet meer te kloppen. Achter hem is de strijd nog in volle gang om de overige twee plaatsen. Edwin Wils, Bjorn Molkenboer moeten onderling uitmaken wie tweede of derde wordt. Ingo ten Vregelaar heeft zijn Rally3 auto verkocht en met de nieuwe Skoda R5 scoort hij geen punten meer in dit kampioenschap.

Ook het Open Nederlands Kampioenschap is daarmee beslist. Kevin van Deijne heeft hiermee zijn eerste titel in het ONRK in handen. Hij heeft een voorsprong van 43 punten op Bjorn Satorius. De Duitser zal de strijd moeten aangaan met Willem Wouter Overbeek. Ook zij zullen met elkaar voor de laatste twee plaatsen in het kampioenschap moeten vechten.

Het kampioenschap bij de Historics is nog niet beslist. Antoine Biesheuvel voert het klassement aan en heeft 12 punten voorsprong op Peter Mangnus. Op zijn beurt heeft Guido Stokkermans een achterstand van slechts twee punten op Peter. Hier is dus nog alles mogelijk

Veiligheid

Gemeenten voeren veelal de veiligheid aan als reden om een vergunning niet te verstrekken. Het is daarom belangrijk om in de Twente Rally de aanwijzingen van de officials op te volgen en te allen tijde de 10 meter veiligheidszone te respecteren en waar mogelijk de publiekspunten te gebruiken. In de vergunning staat een extra bepaling dat men streng op naleving zal gaan toezien. Bij overtreding kan men de klassementsproef en zelfs de wedstrijd als geheel, stoppen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com