RallyNieuws
Maes & Pauwels - Opel Ascona - Omloop van Vlaanderen 2014
Maes & Pauwels - Opel Ascona - Omloop van Vlaanderen 2014

Omloop van Vlaanderen en East Belgian Rally geveld door Corona

Na grondige analyse van de huidige situatie en het zorgvuldig afwegen van pro’s en contra’s om al dan niet te organiseren en na raadpleging van de diverse gemeentelijke en provinciale autoriteiten en hun betrokken diensten, hebben de organisatoren van de ConXioN Omloop van Vlaanderen (4 – 5 september) en de East Belgian Rally (25 – 26 september), met spijt in het hart besloten om de respectievelijke proeven niet te laten doorgaan.

Elke organisatie heeft dit afzonderlijk beslist voor haar eigen proef, pas daarna werd contact genomen met de andere organisaties om gezamenlijk het nieuws naar buiten te brengen.

Condities

De beste condities om een BRC-Belgisch Kampioenschap Rally te organiseren, rekening houdend met de huidige Covid-19 pandemie, kunnen niet gewaarborgd worden. Niet naar de rijders toe, noch naar de honderden vrijwillige medewerkers die een dergelijke organisatie vereisen.

Ook is het niet opportuun om in deze coronatijd de politiediensten, brandweer, gezondheidsdiensten, dokters, verplegers, enz te mobiliseren.

Op financieel vlak is het niet evident om een evenement te organiseren waarbij sommige partners/sponsors financieel afhaken.

Handdoek in de ring

Rekening houdend met deze harde feiten werd dus beslist om de 2020 editie van de respectievelijke rally-proeven niet te laten doorgaan. De organisatoren van de TAC-rallye en de Rallye de Wallonie hadden eerder al de handdoek in de ring gegooid, om dezelfde redenen.

De organisatoren zien er naar uit om het BRC-Belgisch Rallykampioenschap in 2021 in betere omstandigheden te kunnen aanvangen, eventueel met aangepaste/betere veiligheidsomstandigheden die mogelijks uit de huidige crisis zullen voortvloeien.

Tevens danken zij iedereen die zich hebben ingezet voor het welslagen van de proeven, niet in het minst de talloze vrijwillige medewerkers.

Rendez-vous in 2021 !

bron: Omloop van Vlaanderen & East Belgian Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com