RallyNieuws
Harry Meijers & Hans Hengstman - Opel Ascona - Visual Art Rally 2019
Harry Meijers & Hans Hengstman - Opel Ascona - Visual Art Rally 2019

Opnieuw geen Visual Art Rally

De organisatie van de Visual Art Rally heeft vanavond in een persbericht te kennen gegeven geen kans meer te zien dit jaar de Visual Art Rally doorgang te kunnen laten vinden. Een ‘vijandige houding’ van gemeenten ten opzichte van gemotoriseerde sporten ligt volgens hen hieraan ten grondslag.

Vernieuwde stichting

De organiserende stichting kreeg een nieuw bestuur en een nieuwe naam: Stichting Centraal Nederland Rally. Een beter passende naam bij de zichzelf gestelde doelstelling. Hoewel een rally draait om tijd, is het diezelfde tijd die de nodige druk op het organisatiecomité heeft gelegd. Desondanks zag de organisatie kansen om in het korte resterende tijdsbestek een wedstrijd op tafel te krijgen.

Nadat de gemeente Nunspeet de stekker eruit trok bedacht de organisatie een alternatief plan om de wedstrijd toch volwaardig doorgang te kunnen laten vinden. Tijdschema’s, routeboeken en het veiligheidsplan werden hiervoor aangepast. Dat uiteindelijk op 22 februari ook de gemeente Zeewolde liet weten de vergunning niet te gaan verlenen, betekende de doodsteek voor de 2023 editie van deze wedstrijd.

Tijd

Gezien het korte tijdsbestek rest voor het organisatiecomité niets anders dan de stekker voor dit jaar uit het evenement te trekken. De beslissingen van de gemeenten Nunspeet en Zeewolde zijn moeilijk te verteren, maar zal men moeten accepteren. Desondanks dankt het comité de gemeenten voor de tijd die is genomen om de plannen in behandeling te hebben willen nemen.

De organisatie laat verder weten zich te gaan inspannen voor een Visual Art Rally in 2024 in de overtuiging volgend jaar een mooi evenement neer te kunnen zetten.

De eerstvolgende wedstrijd op de kalender is daarmee de Duitse ACtronics Rallye Sulingen. Deze wedstrijd wordt op 5 en 6 mei verreden rondom de plaats Sulingen.

Tekst: Edwin Hengelman

Lees ook:
Visual Art Rally maakt geen grappen
Vernieuwde Visual Art Rally keert terug op 27 augustus 2022
Visual Art Rally slaat jaartje over

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com