RallyNieuws
Rick Arendsen - Toyota GR Yaris - 2023
Rick Arendsen - Toyota GR Yaris - 2023

Rick Arendsen stapt in GR Yaris Challenge

Wie Rick Arendsen zei, zei Honda. Medio 2018 stapte hij over in de potente Honda Civic Type-R. Vandaag laat Rick, eigenaar van Arendsen Racing, weten afscheid van de Honda te hebben genomen. Vanaf komend seizoen zal hij de Toyota GR Yaris als strijdros gaan gebruiken.

“Na eens goed rond te hebben gekeken, zijn we bij de Toyota GR Yaris uitgekomen,” laat Rick aan RallyNieuws weten. “Met Toyota GR Yaris ga ik niet alleen deelnemen aan de GR Yaris Challenge, maar ook aan het Nederlands Rally Kampioenschap. We hebben een nieuw team aan monteurs gevonden en daardoor is het voor ons mogelijk om aan het NRK en de Challenge deel te gaan nemen. Daarmee is het tijd geworden voor een nieuwe stap voor Arendsen Racing,” aldus Rick.

Volgens Rick is de Toyota GR Yaris een competitieve auto, gezien zijn 262 paardenkrachten en de vierwiel aandrijving. “De auto heeft bewezen zich in de top-10 te kunnen manifesteren en is daarmee erg interessant. Daardoor denken we zowel in het NRK als in de GR Yaris Challenge hoge ogen te kunnen gooien en zelf om de winst in de Challenge te kunnen strijden.”

De deelname aan een door M-Sport georganiseerde graveltest was de eerste kennismaking voor Rick met een vierwiel aangedreven auto. “We zullen de komende tijd gaan testen en aan een aantal wedstrijden gaan deelnemen voordat het seizoen in Nederland daadwerkelijk van start gaat om ervaring met deze auto op te gaan doen,” laat Rick optekenen.

Naast deze activiteiten is Arendsen Racing ook het officiële aanspreekpunt voor Stellantis autosport activiteiten. Dit geldt niet alleen voor het leveren van reserveonderdelen, maar ook het leveren en onderhouden van een complete auto.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com