RallyNieuws

Oude kameraden in nieuwe rally

Vader en dochter binden de strijd aan in PuttenZaterdag 10 mei a.s. wordt binnen de gemeentegrenzen van Putten voor de eerste keer de rally van Putten gereden.  Eén van de deelnemende equipes zijn de Putternaren Henk van de Kamp (46) en Wolbertie Ruiter (45). Henk een ‘echte’ Putternaar, geboren, getogen en nog altijd woonachtig in Putten , Wolbertie geboren, getogen maar al ruim 20 jaar woonachtig in Zeewolde.

“In onze tienerjaren zijn we  jaren kameraden met elkaar geweest en gingen we samen al bij verschillende rally’s kijken en hebben daar ook het virus opgelopen” vertelt Henk. “Op een gegeven moment ontstaat het ‘huisje, boompje, beestje’ verhaal en zijn we elkaar wat uit het oog verloren. Ik ben vrij snel daarna zelf gaan rally’s rijden. Vanaf 2005 heeft Wolbertie ook zijn rijderslicentie en kwamen we elkaar weer tegen op de rallypaden.”

Nu er een rally in Putten wordt georganiseerd vonden beide heren dat ze daar bij moesten zijn.
“Henk kreeg het idee om dat dan samen te gaan doen” legt Wolbertie uit “dat vond ik een geweldig leuk plan en samen zijn we om de tafel gegaan en hebben de mogelijkheden besproken. Omdat we beide niet meer in het bezit zijn van een goedgekeurde rallyauto hebben we er één gehuurd. Met behulp van verschillende sponsoren is het ons gelukt om het benodigde budget bij elkaar te krijgen en hebben we een Citroën C2 R2 max bij Hans Weijs motorsport kunnen huren.

Het ligt in de bedoeling om beide een aantal proeven te rijden en beide een aantal te gaan navigeren.
Voor Wolbertie zal het de eerste keer worden om als navigator in de rallyauto te stappen. “Ik heb het inderdaad nog nooit gedaan en dat wordt dus extra spannend. Gelukkig heb ik dochter die inmiddels al de nodige ervaring als navigator heeft dus moet ik maar bij haar een aantal dingen afkijken en bij haar wat tips en informatie inwinnen,” legt Wolbertie met een lachend gezicht uit. “Het is de eerste keer dat ik tegen mijn dochter ga rijden. De mondelinge strijd is dan ook al wekenlang uitgebroken in huize Ruiter.”

Voor Henk en Wolbertie gaat het vooral om de funfactor a.s. zaterdag, al zijn ze allebei sportman genoeg om zich niet zomaar gewonnen te geven.
 
De rally van Putten start a.s. zaterdag om 12:30 uur vanaf het service terrein op industrieterrein Keizerswoerd. In totaal zullen zo’n 164 km. waarvan 116 km. op snelheid over totaal 5 klassementsproeven moeten worden afgelegd om rond de klok van 19:00 uur het finishpodium op het Fontanusplein te bereiken.

Tekst: PB vd Kamp/Ruiter
Foto: Edwin Hengelman (archief)

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com