RallyNieuws

Paradigit Rallyteam geniet tijdens Rallylegend San Marino

Tijdens het samenstellen van de rallykalender voor 2014 bleek er een grote pauze te zitten in de herfstperiode. Na het zien van diverse beelden op internet werd besloten om dit jaar af te reizen naar San Marino( Italië) om daar deel te nemen aan de Rallylegend. Dit 3-daagse evenement kan eigenlijk geen wedstrijd genoemd worden, maar is veel meer een show waar grote rallylegenden met (ex) fabrieksauto’s er een groot spektakel van maken. Echter wel op volle snelheid tegen de klok waarvan dan ook een eindklassement wordt opgemaakt.

Arjen de Koning en Sander van Barschot gingen deze wedstrijd van start met de Ex Works Evo 6.5 Tommi Makinen en voor de deelname van Piet en Max van Hoof werd de Mitsubishi Evo 4 in de fabriekskleuren gezet. Het startveld, naast deze prachtige Paradigit auto’s, was om van te watertanden. Namen als Gigi Galli, Stig Blomqvist, Jari-Matti Latvala, Juha Kankkunen, Didier Auriol en Armin Schwarz waren te vinden op de lijst met bijna 170 deelnemers. Auto’s kwamen uit verschillende bouwjaren en klasse’s, van zeldzame groep B auto’s tot Maxi Kit-cars en van Jaguar E-types tot diverse recente WRC’s.

Piet van Hoof in Rallylegend San Marino 2014

Tijdens de verkenningen werd al snel duidelijk dat de organisatie zeer uitdagende klassementsproeven had uitgezet en dat dit geen makkelijk evenement zou gaan worden. In de 95km aan klassementsproeven waren al minimaal 2x zoveel (veelal blinde) bochten te vinden als in 200km van elke willekeurige Nederlandse wedstrijd. De langste rechte stukken waren slechts 300m, maar dan wel gepaard met veel hoogteverschillen en jumps.

De vrijdagavond bracht nog een verrassing, de organisatie had er voor gekozen om de moeilijkste proeven in het donker te rijden. Dat niet alleen het Paradigit team hier moeite mee had bleek wel toen de eerste klassementsproef geannuleerd moest worden door de vele crashes voor hen. Het team besloot dan ook om de nog komende dagen niet naar het algemeen klassement te kijken maar plezier te maken en de atmosfeer in zich op te nemen.

Het werden drie onvergetelijke dagen. De ambiance rondom de rally was geweldig. Een enorme stroom publiek was op het evenement afgekomen. Overal waren ze aanwezig, niet allen op de proeven maar ook op de verbindingsroute. “Het was een haag van mensen, overal zag je flitsen van camera’s, fakkels en vlaggen. Op rotondes op de verbindingsroute werd je aangemoedigd om er vooral driftend overheen te gaan, helemaal te gek. Hoogtepunt voor Piet en mij was de showproef in San Marino die we in totaal vier keer mochten doen. Daar stond het publiek de donderdag vóór de wedstrijd al te kamperen om maar het beste plekje te bemachtigen” aldus een nagenietende Max.

Ondanks het gebrek aan terreinkennis en de nadelige hoge startnummers, waardoor de helft van de proeven in het donker werden afgewerkt, wist het Paradigit Rallyteam toch een heel mooi resultaat neer te zetten. Arjen en Sander werden boven hun verwachting (ze draaiden wat extra donuts op de showproef) 13e in het WRC klassement en 4e in de Kitcar klasse. Piet en Max wisten beslag te leggen op de 11e plaats in de WRC categorie en de 2e plaats in de Kitcar klasse. “We hebben gesprongen, gegleden, geschoven en gelachen. Die Italiaanse fans zijn geweldig, wat is dit een onvergetelijke ervaring geworden voor het hele Paradigit Rallyteam. Hopelijk volgend jaar weer” lacht Sander.

Inmiddels is het team druk bezig voor hun laatste wedstrijd van het jaar, de Rallye du Condroz in het eerste weekend van November.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com