RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Ford Fiesta Rally3 - 2023
Paul Souman & Arjen Alons - Ford Fiesta Rally3 - 2023

Paul Souman bereidt zich voor op NRK in het Spaanse Lloret de Mar

Tussen de tien en vijftien graden, geen neerslag en een prachtig zonnetje. Dat is de weersvoorspelling voor de komende dagen in het Spaanse Lloret de Mar. Dat is ook de plek waar Paul Souman zijn voorbereidingen start voor het Nederlands Kampioenschap Rally. De kampioen van het Nederlands Rally Kampioenschap, in de klasse RC4, wil dit jaar de aanval op de eerste plaats in de klasse RC3 gaan openen.

Vertrouwen

De Peugeot 208 Rally4, waar Paul het afgelopen jaar mee reed, heeft plaatsgemaakt voor de vierwiel aangedreven Ford Fiesta Rally3. “Ik was in de Peugeot steeds aan het zoeken naar de juiste afstellingen. Dit om vertrouwen in de auto te krijgen. Vooral op het onverhard kreeg ik die auto niet naar mijn hand gezet,” vertelt Paul. “Voor mijn gevoel kon dit wel eens komen doordat de Peugeot een tweewiel aangedreven auto is. Ik ben bij M-Sport in Engeland op onverhard wezen testen met de Fiesta Rally3 en dat ging gelijk een heel stuk beter. Ik had eigenlijk direct het vertrouwen dat ik bij de Peugeot zo mistte.”

Testen

Anders dan een keer een straat op en neer rijden heeft Paul met de nieuwe auto nog niet gedaan. De shakedown is het eerste moment waarop Paul en zijn vaste navigator Arjen Alons echt kennis met de auto kunnen maken. De wedstijd begint om 18:01u en na zes klassementsproeven wordt, na middernacht, de auto in het Parc Fermé gezet.

Zaterdag start de zevende klassementsproef om 11:41u en om 18:40u gaat de eerste auto weer het Parc Fermé in en is de winnaar bekend. De deelnemers hebben dan in totaal zes klassementsproeven twee keer verreden en daarbij 177 kilometers op snelheid afgelegd.

Op 18 maart staat in België de South Belgian Rally op het programma. Ook in deze wedstrijd zullen Paul en Arjen aan de start verschijnen. “We hebben, na het kampioenschap in de klasse RC4, nu onze pijlen gericht op het kampioenschap in de klasse RC3,” vertelt Paul. “Daarom dat we nu in Lloret de Mar en straks in Vresse-sur-Semois, aan de start verschijnen. We moeten kilometers maken om vertrouwd met de auto te worden.”

Het Nederlands Rally Kampioenschap start op 1 april met de Visual Art Rally rondom Zeewolde en kent een zevental wedstrijden. Op en rond het TT-circuit van Assen wordt het seizoen afgesloten met de JACK’s International Drenthe Rally.

Tekst: Paul Souman Rallysport

Lees ook:
Paul Souman Nederlands Rally Kampioen RC4

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com