RallyNieuws
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - Rallye Sulingen 2022
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - Rallye Sulingen 2022

Peugeot 206 Rally Cup in 2023 in vier Nederlandse wedstrijden

Het jaar 2023 is al weer een maand onderweg. De start van het rallyseizoen laat echter nog even op zich wachten in Nederland, vanaf april kunnen er hopelijk weer mooie wedstrijden gereden worden met uiteindelijk een mooie seizoen afsluiting in de maand november op en rond het TT-circuit van Assen.

Na de start van de Peugeot 206 Rally Cup in 2017 gaan we nu al weer het zevende seizoen in van de intussen grootste rallycup van Nederland. Ook in 2023 gaan er weer diverse nieuwe teams hun debuut maken in de rallysport. De organisatie van de Peugeot 206 Rally Cup is tevreden met de nieuwe aanwas en koestert uiteraard de bestaande deelnemers. De succesformule blijft de laagdrempelige instap in combinatie met goede sfeer en competitie.

Kalender 2023

In aanloop naar het nieuwe seizoen werd duidelijk dat er in 2023 voorlopig geen shortrally’s meer worden gereden terwijl de cup-organisatie graag weer een of twee shortally’s in het cup-kampioenschap had willen opnemen. Uit budgettaire overwegingen is daarom gekozen voor eendags rally’s en de onderhand traditionele eindwedstrijd in Hengelo. In 2023 staan vier wedstrijden op de kalender, waarbij alle resultaten meetellen. Het wordt daardoor nog belangrijker om alle wedstrijden te finishen.

1 aprilVisual Art RallyZeewolde
17 juniPrima-Acon VechtdalrallyHardenberg
8 juliGTC RallyAchtmaal
21 en 22 oktoberRocar-Tech Twente RallyHengelo

Techniek

Op het technische vlak zijn er geen wijzigingen aan de Peugeot 206 1.6 16V. De motor mag maximaal 131 pk en 170 Nm leveren. De standaard versnellingsbak kent een kortere eindoverbrenging en bandenleverancier Toyo Tires levert ook in 2023 prima banden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Deelnemers

Het is nog te vroeg om te zeggen wie de kanshebbers zijn op het kampioenschap in 2023. Rudy Schenkeveld heeft zijn kampioensauto verkocht aan Lars Lammertink uit Boekelo. Die heeft weliswaar veel rijervaring met snelle Porsches, maar nog geen rallyervaring. De verrassing van 2022, Arjan Webbink, heeft de overstap gemaakt naar een Subaru Impreza en zijn Peugeot 206 is overgenomen door Roderick Bouwer. Eveneens uit Vriezenveen debuteert Nick Stegehuis die de auto van Lucas Polman heeft gekocht. Fabian Kamermans uit Spijkenisse is met zijn 19 jaar de jongste debutant terwijl nieuwkomer Maick Goossen hard aan het werk is om de nieuwe 206 klaar te stomen voor 2023. Wes van Dijk uit Deventer rijdt in 2023 een heel seizen en liet vorig jaar al zien behoorlijk mee te kunnen. Wie er van de gevestigde orde aan de start verschijnen is nog niet duidelijk, maar de auto’s uit de stal van Teiwes Rallysport zouden dit jaar wel eens hoog kunnen scoren.

Wil je meer weten over de leukste en grootste en meest betaalbare rallycup van Nederland ? Kijk dan op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com