RallyNieuws
Mats van den Brand - Ford Fiesta R2 - Rallye Deutschland 2015

Podiumfinish voor Mats van den Brand tijdens WK-rally van Duitsland

Tijdens de ADAC Rallye Deutschland heeft Verkooijen Rally Sport-coureur Mats van den Brand zijn talent bevestigd door met zijn Belgische navigator Martijn Wydaeghe als tweede te eindigen in de Drive Dmack Fiesta Trophy, de kweekvijver voor internationaal rallytalent. “Dit is een geweldig resultaat. Ik ben blij dat alles op z’n plek valt na een stroeve seizoensstart”, aldus het dolgelukkige KNAF Talent.

Vijf snelste tijden in de trophy, een 31e positie algemeen en het overnemen van de leiding in het Rookie-kampioenschap van de Drive Dmack Fiesta Trophy benadrukken het sterke optreden van de 24-jarige coureur uit Sint-Oedenrode. “Na mindere wedstrijden in Polen en Finland voelde ik de druk om te finishen én een goed resultaat neer te zetten. Ik ben opgelucht dat we hier op het finishpodium staan met een tweede plaats op zak.“

Verdeeld over drie dagen kregen Mats en Martijn liefst 21 lastige klassementsproeven over 374 km voor de kiezen met parcoursen door de wijnranken, over voormalig militair oefenterrein en B-wegen rondom Trier. “Ik opende op de eerste proef met een snelste tijd in de trophy, dat gaf meteen veel zelfvertrouwen.” Al na de openingsdag nam het Nederlands-Belgische duo de tweede plaats in van de 11 equipes binnen de Drive Dmack Fiesta Trophy, ondanks dat de motor op vier proeven niet alle vermogen leverde.

Twee keer de snelste
Op zaterdag, traditioneel de zwaarste dag van de Duitse WK-ronde, hield de equipe van Verkooijen Rally Sport zich uitstekend staande in hun Ford Fiesta R2 1.0 Ecoboost. Twee keer werd de monsterproef Panzerplatte van 45 km bedwongen. “Een prachtige proef, waarbij je leert om tactisch te rijden. Als je er zonder nadenken invliegt, zijn halverwege je remmen en je banden aan flarden.” Mats zijn persoonlijke favoriet was de 17 km lange proef ‘Bosenberg’, waar hij twee keer de snelste Fiesta R2-coureur bleek. “Echt een supersnelle proef. De tweede passage liep perfect. Martijn, de auto en ik waren één. Een geweldig gevoel!”

Vandaag noteerde Mats van den Brand snelste tijden op twee van de vier resterende proeven. “Het verschil met de nummer één Ghislain (de Mevius, red.) was niet meer te overbruggen, maar we wilden ons toch nog extra in de kijker rijden”, motiveerde de Brabander zijn aanvallende rijstijl. Navigator Martijn Wydaeghe: “Het was eindelijk een rally zonder zorgen. Ik ben net als Mats heel gelukkig met onze tweede plaats. We hoopten op een podiumfinish en dat is perfect gelukt.”

Virtueel ritme op doen
Als voorbereiding op zijn thuiswedstrijd bracht Mats de nodige uren door in de simulator van SimDelft om virtueel ritme op te doen. Het is één van de privileges die de rallyrijder geniet omdat hij deel uitmaakt van het talentenontwikkelingsprogramma KNAF Talent First van de Nederlandse autosportfederatie. “Die sessies hebben me dit weekeinde echt geholpen. Dat geldt ook voor de adviezen van Nelis Verkooijen (ex-Nederlands kampioen, red.), die me dit seizoen iedere wedstrijd met raad en daad bijstaat. Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die vertrouwen in mij heeft gehouden; met name M-Sport, de KNAF, Verkooijen Rally Sport en zeker ook alle sponsors.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com