RallyNieuws
Jeroen van Beugen & Bart Woolderink - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018
Jeroen van Beugen & Bart Woolderink - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018

@SRCTWENTE keert een ervaring rijker huiswaarts na Visual Art Rally

Op zaterdag 14 april werd rondom Barneveld de Visual Art Rally verreden. Een wedstrijd over negen klassementsproeven en 112 kilometer op snelheid. Aan de start stond ook het team van @SRCTWENTE met de fraaie Mitsubishi Lancer Evo X. Aan het stuur Jeroen van Beugen en naast hem Bart Woolderink in de rol van navigator.

Werken

Jeroen begon de wedstrijd voorzichtig, het was tenslotte nog maar de tweede wedstrijd met deze auto. “Deze auto is niet zo snel als de Groep A auto van vorig jaar. Daardoor moet ik in de auto veel harder werken om dezelfde prestatie te kunnen neerzetten,” zegt Jeroen van Beugen. “Ik moet leren de auto beter te ‘zetten’ voor een bocht. Ook zijn de rempunten heel anders, want ik kan steeds later remmen,” vervolgt hij.

Referentie

Aan de tijden te zien ging de equipe steeds sneller. Alleen al op de vierde klassementsproef waren Jeroen en Bart zeven seconden sneller dan bij de eerste doorgang, toen als proef één. Helaas werd de tweede klassementsproef geannuleerd en dus hebben ze daar geen referentie. Op de vijfde klassementsproef ging het wel lekker, hoewel naar de andere rijders in de klasse RC2 geen echte vuist gemaakt kon worden. “Ervaring is alles,” zegt Jeroen. “Het is pas ons tweede jaar in de rallysport en we moeten nog veel leren. Dat heeft echt zijn tijd nodig. Daar hoort ook het maken van foutjes bij.”

Lantaarnpaal

Dat foutje kwam er dan ook. In de zesde klassementsproef, een proef van ruim 17 kilometer en met een rondkoers binnen een rondkoers, ging het mis. “Ik zat op een gegeven moment te veel op de linkerkant van de weg,” begint Jeroen. “De auto brak uit en we raakten een betonnen blok dat naast de weg in berm lag. Daardoor werd de Mitsubishi gelanceerd en klapte vol op een lantaarnpaal. Die brak af en ook de auto liep daarbij fikse schade op.” De auto was echter nog zodanig goed dat de equipe wel had kunnen doorrijden. “Daar schiet ik helemaal niets mee op,” legt Jeroen uit. “De schade is er, het tijdverlies net zo. De competitie is er dan uit en daarom heb ik besloten niet verder te rijden.”

Les

“Deze les, een prijzige les, is geleerd,” gaat Jeroen verder. “We zitten niet als een professional iedere dag in de auto om te testen. We zullen het stapje voor stapje en rally na rally moeten opbouwen. Dat is soms best lastig, want je wilt met een Mitsubishi Lancer Evo X natuurlijk zo snel mogelijk zijn. Ik moet me niet laten verleiden de limieten van de auto op te zoeken, maar rustig een wedstrijd op te bouwen en te werken aan meer ervaring.”

Vervolgstappen

De volgende wedstrijd waar @SRCTWENTE aan de start zal verschijnen is nog niet duidelijk. Eerst moet de schade worden geïnventariseerd en gerepareerd. We zullen de komende tijd gaan kijken wat de vervolgstappen zijn.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com